

Krůtí kousky s hráškem a kapií
Suroviny 5 porcí
- 1 kg krůtích prsou
- sáček mraženého hrášku Bonduelle (400 g)
- 2 dlouhé kapie
- ½ litru kuřecího vývaru
- mletý zázvorový prášek
- olej
- sůl
- bílý pepř
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak do něj koření.
Zprudka opečeme v pánvi s trochou másla a oleje. Opékáme, dokud nejsou krůtí kostky pěkně opečené a skoro hotové.
Na opečené maso nalijeme kuřecí vývar, přidáme rozmražený hrášek a na kostičky nakrájenou kapii.
Velmi lehce zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme společně za občasného promíchání probublávat asi 15 minut a na závěr před podáváním dle chuti a potřeby dochutíme solí, pepřem a oříškem másla.
Příloha - jasmínová rýže.
Poznámka od kuchařky
Mletý zázvorový prášek a bílý pepř jsem použil originál Čína. Kamarádka byla na okružní cestě Čína - Hong-Kong - Macau, tak jsem ji požádal o menší nákup :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí kousky s hráškem a kapií
-
určitě mňamka
jen nevím koho bych poslala do té Číny
no nic budu dále používat české pytlíčky s kořením kdoví odkud
-
Krásné a jen tak si tu pro sebe slintám.
+
-
Krásné foto.
-
To bude dobré
, u nás je hrášek velmi v oblibě
-
jednoduché,chutné, efektní.Paráda.
-
krása
-
ach
to je zase pastva pro oko a masakr pro nebohé chuťové poháriky
krása, Otto