Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 551 kJ / 2 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,94 g |
| Tuky | 153,48 g |
| Vláknina | 19,98 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 5,80 g |
| Sůl | 14,81 g |
| Sacharidy | 180,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uděláme těsto. Mouku si prosejeme, uděláme do ní důlek a rozklepneme tam vejce. Přidáme sůl, na kostky nakrájené máslo, vodu a rychle zpracujeme do hladké lesklé koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice.
Krok 2: Mezitím si vymažeme tukem koláčovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
Zveřejněno 2. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Moje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Nejnovější recepty
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 6 minutami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 6 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 8 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 10 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 10 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 13 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
crostata,
crostata s jablky,
recept crostata,
crostata recept,
crosttata,
krostata,
italská kostka recept,
crostata hrušková,
crostata s uzeným masem,
italsky kolac crostata,
hrušková crostata,
ccrostata,
italská crosttata,
koláč crostáta,
tiramisu crostata,
crostata italsky kolac,
croscata recept,
italska masla,
crostata s uzeným a sýrem,
crostat
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
sůl,
voda,
špenát mražený,
cibule,
česnek,
maso kuřecí,
sýr,
smetana na vaření,
vejce,
vejce
Komentáře (5)