Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 551 kJ / 2 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,94 g |
Tuky | 153,48 g |
Vláknina | 19,98 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 5,80 g |
Sůl | 14,81 g |
Sacharidy | 180,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uděláme těsto. Mouku si prosejeme, uděláme do ní důlek a rozklepneme tam vejce. Přidáme sůl, na kostky nakrájené máslo, vodu a rychle zpracujeme do hladké lesklé koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice.
Krok 2: Mezitím si vymažeme tukem koláčovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
Zveřejněno 2. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Moje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
crostata,
crostata s jablky,
recept crostata,
crostata recept,
crosttata,
krostata,
italská kostka recept,
crostata hrušková,
crostata s uzeným masem,
italsky kolac crostata,
hrušková crostata,
ccrostata,
italská crosttata,
koláč crostáta,
tiramisu crostata,
crostata italsky kolac,
croscata recept,
italska masla,
crostata s uzeným a sýrem,
crostat
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
sůl,
voda,
špenát mražený,
cibule,
česnek,
maso kuřecí,
sýr,
smetana na vaření,
vejce,
vejce
Komentáře (4)