Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč s mletým masem

Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě zůstává polévka bohatá, výrazná a barevně lákavá.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 948 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny79,71 g
Tuky91,50 g
Vláknina22,46 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 926 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy118,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso rozdělíme na menší kousky, vložíme do vody, osolíme, přidáme koření a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Krok 2: Poté přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče nakrájené na kousky a brambory pokrájené na kostky. Krok 3: Slaninu nakrájíme na malé kostky, osmahneme, přidáme papriku, krátce promícháme a hned vlijeme do polévky. Krok 4: Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Dále vaříme zvolna asi 20 minut. Zelenina by před zahuštěním měla zůstat pevnější, změkne postupně během dalšího vaření. Krok 5: Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti můžeme přidat trochu cukru a polévkové koření.

TIP: červená řepa v kuchyni

Zveřejněno 25. 10. 2008

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ry3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ry3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jardakupsa: To jsem ráda, děkuji za vyzkoušení. :-K

Výborné

Jaromira18: Děkuji.:-K

Boršč milujeme, ať je jakýkoliv, musí být moc dobrý,:-K:-K

Mám polievky takéhoto typu rada. Vyskúšala som a chutí. :yes::-) Akurát som nezahusťovala podľa receptu, ale urobila som klasickú zápražku : rozškvarenú slaninu som zasypala múkou, trocha opražila, pridala papriku, premiešala, zaliala trochou vody a rozvarila. Až potom som vliala do polievky na zahustenie. Ale to je detail. Takže dobrá. :-p:yes:

Mleté maso by mě asi nevadilo, ale vůbec to nevypadá jako boršč, měla jsem zato, že je na obrázku gulášovka.:-(

konfetka: Děkuji za názor.

alus.s: tak tenhle ani nedelejte.

vubec to nevypada jako boršč. to nemyslite vazne. mate tam napsat ze je to polevka podle Vašeho receptu. a ne psat ze je to borsc. to je stejny kdybych uvarila " vepro knedlo zelo" z krupicky :D :no:

Chucker, já vím;-) Je to naše taková domácí rychlejší varianta a nějak si na ni rodina zvykla a to mleté maso jim nevadí;-)

Až na to mleté maso - pokud uvaříš alespoň ze tří druhů masa je tato polévka vynikající.Zelenina souhlasí.Závěrečné dochucení cukrem a citronem(může být i ocet).

No :-8 když nemám čerstvou řepu, tak dám sterilovanou. U nás v obchodech čerstvá řepa celoročně v nabídce není.

tady zase mleté mix maso a sterilizovaná řepa!:-))

ještě jsem boršč nedělala :-8 baštím ho v práci kde je vynikající...ale co není může být

Tématické fráze:
boršč z mletého masa, receptury teplých pokrmů online, boršč, receptury teplých pokrmů ke stažení, recepty teplých pokrmů, receptury teplých pokrmů on line, receptury teplých pokrmů, receptury teplých pokrmů ke stažení zdarma, boršč z mletého, recepty ke stažení zdarma, červená řepa sterilovaná, boršt z mletého masa, pokrmy z mletého masa, kuchařky ke stažení, rozdeleni polevek, receptury teplé kuchyně, receptury teplých pokrmů polévky, pokrmy z cervene repy, boršč recept z mletého masa, boršč recept

Suroviny:
maso mleté, řepa červená, zelí bílé, brambory, zelenina kořenová, slanina uzená, rajče, cibule, smetana ke šlehání, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, šťáva citronová, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu