Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí trubičky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sindy Sindy

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Kdo by nemiloval kremrole? Křupavé trubičky z listového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem jsou perfektní na každou oslavu. Přípravy se nemusíte bát, s naším receptem je zvládnete levou zadní.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 320 kJ /
1 989 kcal
Bílkoviny20,90 g
Tuky77,10 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy301,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozdělíme na proužky, které namotáme na formičky určené na trubičky. Krok 3: Připravené trubičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 12-15 minut, až trubičky zezlátnou. Krok 4: Bílky s cukrem ušleháme nad párou do nadýchaného sněhu tak dlouho, dokud se neodlepuje od krajů. Krok 5: Do hotových vychladlých trubiček vstřikujeme zdobičkou připravený sníh. Krok 6: Hotové trubičky pocukrujeme.

TIP: Neodolatelné oříškové trubičky

Zveřejněno 1. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZV3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZV3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

indulina28: Moc prosím o recept na křehké trubičky(kremrole) které se v puse rozplývají..Děkuji moc
:-))

Stana:Díky za radu,zkusím ten sníh také tak.Dělám je,protože je moje děti a vnoučata zbožňují,ale často se mi stává,že druhý den sníh teče.To mám pak vztek.Šlehám ho v páře dlouho,až se dělají hrudky a stejně teče.Takto by to mohlo být lepší.

Stana:Díky za radu,zkusím ten sníh také tak.Dělám je,protože je moje děti a vnoučata zbožňují,ale často se mi stává,že druhý den sníh teče.To mám pak vztek.Šlehám ho v páře dlouho,až se dělají hrudky a stejně teče.Takto by to mohlo být lepší.

Poradim Vam jak upect skoro tak dobre trubicky jako z doma udelaneho listoveho testa uz jsem jich napekla tisice a kazdemu kdo ochutnal,myslel ze jsou z doma udelaneho testa.Zasadne kupuji listove testo v coop nebo jednote pod nazvem Varoma mrazene z jednoho balicku 2platu udelam cca28trubicek,zalezi jak velke mate trubicky,ja mam 4velikosti,tak zalezi,ktere zrovna motam.Platy prepulim tzn,mam4ctverecky,ktere rozvalim a radylkem udelam 7prouzku,ktere namotam na trubicky ,ktere prvne potru olejem,a po namotani potru rozslehanym vajickem krasne se lesknou a tocim je od uzsiho okraje k silnejsimu a moc neutahujte,pekne vyskoci jeste teple sundam,tuknu uzsim koncem o plech a temer sama spadne musi byt,ale dobre propecena ja pecu na 22ostupnu pri zapnutem vetraku,plnim snehem na 150gramu tj.5bilku usleham dotuha,pak zasleham 120gr,jemneho cukru pisek dotuha dam stranou a svarim 240gr.cukru ,ktery zaliji studenou vodou a varim do husteho sirupu zkuste udelat dratkem bublinu a hned teple zaslehavam do predem uslehanych bilku s cukrem chvili sleham ne do studena vlaznym snehem plnim upecene kremrole a nikdy se mi nestalo ze by mi vytekl nejaky cukr zkuste a napiste,jaky byl uspech,mja pecu kremrole kazdy tyden nekdy i 2krat dnes jsem jich pekla 170 dobrou chut a velky uspech

dobrý den mám tutéž otázku kolik je trubiček z jedné dávky:-?:-?:-? moc děkuji

můžu poprosit kolik je z téhle dávky trubiček?? moc děkuji :-) a tento recept určitě vyskouším:yes::-K

Holky,prosím vás,jak široké pruhy se krájí a jak na vysoko?Mám péct mini (7cm) trubičky,tak ať to nezbabrám.Ještě bych potřebovala vědět,jestli se sundávají za tepla,nebo až když vychladnou? Na kolik pečete a jak dlouho?

super upečeno a málem i snědeno, zítra se chystám na další várku:-);-)

máš úžasnou fotku. Ty trubičky už nemusím něčím mazat? Půjdou pak sundat i za tepla, abych na ně mohla zase balit další, nebo musím počkat, až vychladnou? Díky moc a určitě zkusím:yes:

Jak děláte ten sníh? Já ho šlehala, až se začal odlepovat od stěn a byly v něm hrudky jak hrom:-S:no:

Dostala jsem chuť na kremrole:-p a pak máme být hubený;-):-))
Posílám bodíček za tento recept a za krásné kremrolky, určitě je vyzkouším, až si koupím formičky:-K

Sindy - máš je přímo božské

Ráda bych věděla,jestli tyto trubičky jsou taky tak křehké,jako z domácího těsta .Jaké jsou?díky ;-)

Prosím vás, napište mi někdo, jak dlouho vydrží takové kremrolky poživatelné!! Když si koupím v krámu nějakou, tak druhý den je už taková jetá. Co tyto? Musí se tady fofrem zbaštit? Nebo to vydrží, ...

páni,ty jsou...:yes:+:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
sněhové trubičky, trubičky recept, sníh do trubiček, sněhové trubičky recept, domácí těsto na trubičky, trubičky, recept na trubičky, domaci listove testo na trubicky, sníh do kremrolí, domácí kremrole, domácí kremrole recept, recepty na trubičky, sníh na trubičky, trubičky na kremrole, kremrole plněné sněhem, trubičky sněhové, snih do trubicek recept, trubičky se sněhem, trubičky plněné sněhem, recepty trubičky

Suroviny:
těsto listové, bílek, cukr krystal

Přidat fotografie receptu