Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 163 kJ / 1 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,38 g |
| Tuky | 19,51 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 875 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 135,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky, které obalíme v osolené a opepřené mouce. Na trošce olivového oleje všechno maso ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme do nádoby na pečení.
Krok 2: Do výpeku po masu přidáme asi 1/4 hrnku vody, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulí a bez pokličky dusíme do vypaření tekutiny.
Krok 3: Poté přidáme tymián, majoránku a vývar. V trošce vývaru rozmícháme zbylou okořeněnou mouku a přilijeme do směsi. Necháme lehce probublat. Takto připravenou směs nalijeme na maso a při 150°C pečeme (zakryté) cca 3 hodiny.
Krok 4: Brambory oloupeme, mrkev očistíme a vše nakrájíme na větší kousky. Ve vyšší vrstvě oleje orestujeme dozlatova, téměř doměkka. Na papírovém ubrousků necháme okapat přebytečný olej.
Krok 5: Takto připravenou zeleninu přisypeme k masové směsi (po 3 hodinách pečení) a ještě 15 - 20 minut pečeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Příloha dle chuti každého. U nás byla rýže.
Zveřejněno 11. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYZY
Moje poznámka
Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYZY
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 19 minutami
Kuře neskutečně dobré
Vaha 1972 před 23 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Marire před 23 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Ashelin před 40 minutami
Křenová omáčka
Pavel M před 48 minutami
Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Gabi277 před 1 hodinou
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 2 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 2 hodinami
Tématické fráze:
restovaná zelenina,
hovezi s testovinami recept,
hovězí kližka s tymiánem,
recept restované hovězí,
vepřové kousky s tymiánem a zeleninou,
babicovy dobroty-restovaná zelenina,
babicovy dobroty recepty restovaná zelenina
Suroviny:
kližka hovězí,
brambory,
mrkev,
cibule,
tymián,
majoránka,
vývar,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (17)