Bratislavský pischinger
Plněné dortové oplatky jsou jednoduchým a chutným dezertem, který se hodí na každou oslavu. Křupavé oplatky plněné lahodným čokoládovým krémem s oříšky jsou neodolatelnou pochoutkou, kterou ocení děti i dospělí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 303 kJ / 3 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,93 g |
Tuky | 222,58 g |
Vláknina | 35,65 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 281,10 g |
Postup přípravy
Dáme vařit smetanu, přidáme dvě lžíce prosátého kakaa a po jednom přidáváme kousky rozlámané čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí. Minutku necháme prochladnout a poléváme. Zbylou polevu je možné uložit do mrazáku a v horké vodě i s nádobou znovu rozpustit a použít na něco jiného.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Moje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 7 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 7 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pišingr,
pišingr recept,
dort pišinger,
dort pišingr,
pišinger recept,
pišinger dort,
bratislavsky dort,
pišinger,
pišingr dort,
recept na pišingr,
dort pischinger,
co je pišingr,
recept pišingr,
krém do pišingru,
krém pišingr,
krém na pišingr,
pischinger dort,
bratislavský pišingr,
pišinger dort recept,
pišinger z dortové oplatky
Suroviny:
oplatky,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy lískové,
kakao,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
kakao
Komentáře (14)
Prodavačky vědí kde jsou,a jestli uvidí chlapa jak zoufale schání dortové oplatky ,tak se snad slitují!
Vyvolala si mi spomienku na detstvo. Aj u nás doma sa kedysi robila "Pišinger torta", nám deťom sa náramne páčil názov a vždy sme sa uškŕňali. Mamka to robila zhruba ako ty - pamätám si čokoládovo-orechový (vlašské orechy) krém medzi oplátkami. S lieskovcami to však bude ešte lepšie.
Ja lieskovce pražím v mikrovlnke - dám na tanier, vlním, prehrabnem, vlním - potom do papierovej utierky a pretriem a odstránim šupky. Treba však striehnuť na pravú chvíľu, už sa mi podarilo ich spáliť na uhoľ!
A trochu som aj googlila, bola som zvedavá na pôvod tohoto nepečného múčnika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%A1ingr