Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,98 g |
Tuky | 87,31 g |
Vláknina | 41,63 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,60 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
Krok 2: Do hrnce se silným dnem dáme sádlo a slaninu nakrájenou na jemno, cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme cca 5 minut.
Krok 3: Pak hrnec odstavíme a přidáme maso a mletou papriku. Vše promícháme a hrnec vrátíme zpět na plotnu.
Krok 4: Maso osolíme, přidáme kmín, feferonku a utřený česnek, podlijeme pivem a dusíme cca 30 minut.
Krok 5: Ochutnáme, zda jsou chutě v pořádku a dusíme dalších 30 minut.
Krok 6: Připravíme si zelí i s lákem - je domácí a máme rádi pikantní chuť. Zelí překrájíme.
Krok 7: Letos je zelí poměrně měkké a není třeba vařit v opačném případě se musí uvařit.
Krok 8: Na závěr vaření přidáme kysanou smetanu promíchanou s moukou, zelí a vše důkladně promícháme a necháme jen přejít varem. Guláš je mimořádně chutný a pikantní.
Zveřejněno 30. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Moje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Nejnovější recepty
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 50 minutami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 2 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 8 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 3 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 4 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 4 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 5 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 9 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 17 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 21 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 23 hodinami
Tématické fráze:
perkelt se zelím,
vepřový perkelt,
perklet,
perklet recept,
vepřový perklet,
vepřový perkelt na pivu,
pikantní vepřová perkelt,
perkelt,tokáň,
veprovi perklet,
tokáň perkelt rozdíl,
szekelygulyas.hu,
vepřový perkelt na smetaně,
szekely gulyas.hu,
vepřový perkelt se zelí,
perklet česky,
vepřový guláš s kysaným zelím,
recept na perkelt se zelím,
co je o porkelt,
perkelt z plecka bez smetany,
székely guláš
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
pilsner urquell,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
feferonka
Komentáře (17)
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)