Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 2 hodiny 1 velky plech Slané pečivo 33 názorů

Suroviny

Na těsto:
1/2 kg hladké mouky
1/2 lžíce sušeného droždí
260 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
lžička soli
špetka cukru
Na náplň:
300 g nadrobno pokrájeného mangoldu
1 menší cibule
1 lžička mletého tymiánu
1/2 čerstvě mletého červeného paprikového lusku
špetka koření Sumah
citrónová šťáva
3 lžíce olivového oleje
opražená sezamová semínka (nemusí být)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke testo, ktere ze vsech stran lehce potreme olejem a nechame hodinu kynout.

  2. Zatimco nam testo kyne, muzeme si pripravit nadivku. Pokrajeny mangold osolime, nekolikrat promneme v dlanich a vymackame prebytecnou tekutinu. Paprikovy lusk bud umeleme na masovem strojku (doporucuji) nebo nastrouhame najemno a pridame k mangoldu. Dale prisypeme nadrobno nakrajenou cibuli, tymian, sumak, olej a citronovou stavu. Promichame, pripadne dosolime.

  3. Z testa, ktere rozvalime na cca 2 mm, vykrajujeme kolecka o prumeru 10 cm. Na kazde kolecko dame lzicku nadivky a slozime do tvaru trojuhelniku tak, ze nejprve zalozime levou a pravou stranu a nakonec spodni stranu testa. Spoje a rohy dobre uzavreme, dlani lehce zplostime.

  4. Takto pripravene satecky naskladame na olejem potreny plech. Olejem nesetrete, satecky musi po plechu jemne klouzat. Olejem potreme satecky i z vrchni strany a vidlickou nekolikrat propichneme.

  5. Takto pripravene fatajer peceme pri 200 stupnich dozlatova, cca 10-15 minut. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej a vychladnout.

Poznámka

Mangold lze nahradit spenatem. Nadivka se pripravuje za syrova, nijak se predem tepelne neupravuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem

  • 1974andrea 1974andrea

    aisha:Marti, dneska jsem si objednala sumah, tak někdy vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    senky: Teda ani nevis, jakou jsi mi udelala radost..;-)..moc dekuji za vyzkouseni a krasnou fotecku..s cibuli to muselo byt paradni, tu ja muzu..;-)..tvarove jsou super, takove buclate, proste original..:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Aishi:-K včera jsem vyzkoušela a :yes::yes: protože já špenát jaksi od školních let nemůžu, udělala jsem náplň z karamelizované cibule, ale od manžela jsem hned po prvním ochutnání slyšela: ale Násir dělal se špenátem :-!:-! Až jsem se musela začít smát a příště budu muset udělat náplně dvě:-D:-D Posílám do dálky díky a pochvalu od mého muže a ode mně 15. bod a foto;-) Tvarově tedy nejsou nic moc, ale snědly se všechny:-D:-D

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    To vypadá náramně. Po těch cukrovátkových orgiích je zde zas konečně na co koukat a čerpat inspiraci. Tohle ukládám :yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    znam a je to jedno z mych oblibenych arabskych jidel. Bod jasny:yes:. hned jak bude cas tak tohle udelam, stoji to za to. :-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    vladi: Dekuji, jsem rada, ze se recept libi :-K..sumah se da nahradit bud citronovou stavou, ktera se do naplne take pridava nebo spetkou kyseliny citronove..;-):-K..doporucuji druhou variantu, aby napln neobsahovala prilis tekutiny. Pokud budete volit spenat, pripravuje se take za syrova.

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-ppěkné šátečky- hned bych se do nich pustila- jen nevím také čím mám nahradit koření "sumak" - jinak dávám ale bodíka - vyzkouším i když ale asi se špěnátem /listovým/.:yes::-*

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Dekuji prevelice..takovou chvalu si ani nezaslouzim..:-8:-8..ale hezky se to posloucha..:-D:-D

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Tady se pridava i na sladko do moucniku..;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    aisha:Máš můj obdiv, zajímavé a autentické recepty, skvělý popis i fotodokumentace pracovního postupu:yes:.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    YJitkas: To se mi na tom take libi, ze je nadivka syrova..trochu skoda te vymackane tekutiny, ale bez toho by to bohuzel neslo.

    Jeste jednou vsem dekuji za zajem a komentare..:-K:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Bibinka: To je pravda, tradice je tradice..:yes::yes:..a tady se obzvlast cti a nejen v kuchyni.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    aisha:Akawi je běžně k sehnání, díky Aishi:-K.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Syr by byl take skvely..klidne i v kombinaci se spenatem, treba ricotta. Arabove pouzivaji k plneni ruznych test syr typu akawi, ten je take vyborny. Jen se necha namoceny par hodin ve vode, ta vytahne sul a syr je pak chutnejsi.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty s mangoldem slane satecky šumáky koreni sumak strojek na plnene satecky recept na satecky z tvaroveho testa mangold recepty tvarove šátecky spanakopita na sladko recept sumah mangold recepty moderni kdyz neni baby spenat cim ho nahradit satecky drozdi mangoldem plnene satecky čím nahradit mangold sumak koření recept tvarové šátečky recept těsto na fatajer recepty s použitím šumáku

Zapomněl/a jsem heslo