Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 2 hodiny 1 velky plech Slané pečivo 33 názorů

Suroviny

Na těsto:
1/2 kg hladké mouky
1/2 lžíce sušeného droždí
260 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
lžička soli
špetka cukru
Na náplň:
300 g nadrobno pokrájeného mangoldu
1 menší cibule
1 lžička mletého tymiánu
1/2 čerstvě mletého červeného paprikového lusku
špetka koření Sumah
citrónová šťáva
3 lžíce olivového oleje
opražená sezamová semínka (nemusí být)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke testo, ktere ze vsech stran lehce potreme olejem a nechame hodinu kynout.

  2. Zatimco nam testo kyne, muzeme si pripravit nadivku. Pokrajeny mangold osolime, nekolikrat promneme v dlanich a vymackame prebytecnou tekutinu. Paprikovy lusk bud umeleme na masovem strojku (doporucuji) nebo nastrouhame najemno a pridame k mangoldu. Dale prisypeme nadrobno nakrajenou cibuli, tymian, sumak, olej a citronovou stavu. Promichame, pripadne dosolime.

  3. Z testa, ktere rozvalime na cca 2 mm, vykrajujeme kolecka o prumeru 10 cm. Na kazde kolecko dame lzicku nadivky a slozime do tvaru trojuhelniku tak, ze nejprve zalozime levou a pravou stranu a nakonec spodni stranu testa. Spoje a rohy dobre uzavreme, dlani lehce zplostime.

  4. Takto pripravene satecky naskladame na olejem potreny plech. Olejem nesetrete, satecky musi po plechu jemne klouzat. Olejem potreme satecky i z vrchni strany a vidlickou nekolikrat propichneme.

  5. Takto pripravene fatajer peceme pri 200 stupnich dozlatova, cca 10-15 minut. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej a vychladnout.

Poznámka

Mangold lze nahradit spenatem. Nadivka se pripravuje za syrova, nijak se predem tepelne neupravuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem

  • 1974andrea 1974andrea

    aisha:Marti, dneska jsem si objednala sumah, tak někdy vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    senky: Teda ani nevis, jakou jsi mi udelala radost..;-)..moc dekuji za vyzkouseni a krasnou fotecku..s cibuli to muselo byt paradni, tu ja muzu..;-)..tvarove jsou super, takove buclate, proste original..:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Aishi:-K včera jsem vyzkoušela a :yes::yes: protože já špenát jaksi od školních let nemůžu, udělala jsem náplň z karamelizované cibule, ale od manžela jsem hned po prvním ochutnání slyšela: ale Násir dělal se špenátem :-!:-! Až jsem se musela začít smát a příště budu muset udělat náplně dvě:-D:-D Posílám do dálky díky a pochvalu od mého muže a ode mně 15. bod a foto;-) Tvarově tedy nejsou nic moc, ale snědly se všechny:-D:-D

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    To vypadá náramně. Po těch cukrovátkových orgiích je zde zas konečně na co koukat a čerpat inspiraci. Tohle ukládám :yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    znam a je to jedno z mych oblibenych arabskych jidel. Bod jasny:yes:. hned jak bude cas tak tohle udelam, stoji to za to. :-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    vladi: Dekuji, jsem rada, ze se recept libi :-K..sumah se da nahradit bud citronovou stavou, ktera se do naplne take pridava nebo spetkou kyseliny citronove..;-):-K..doporucuji druhou variantu, aby napln neobsahovala prilis tekutiny. Pokud budete volit spenat, pripravuje se take za syrova.

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-ppěkné šátečky- hned bych se do nich pustila- jen nevím také čím mám nahradit koření "sumak" - jinak dávám ale bodíka - vyzkouším i když ale asi se špěnátem /listovým/.:yes::-*

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Dekuji prevelice..takovou chvalu si ani nezaslouzim..:-8:-8..ale hezky se to posloucha..:-D:-D

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Tady se pridava i na sladko do moucniku..;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    aisha:Máš můj obdiv, zajímavé a autentické recepty, skvělý popis i fotodokumentace pracovního postupu:yes:.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    YJitkas: To se mi na tom take libi, ze je nadivka syrova..trochu skoda te vymackane tekutiny, ale bez toho by to bohuzel neslo.

    Jeste jednou vsem dekuji za zajem a komentare..:-K:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Bibinka: To je pravda, tradice je tradice..:yes::yes:..a tady se obzvlast cti a nejen v kuchyni.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    aisha:Akawi je běžně k sehnání, díky Aishi:-K.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    chocolate: Syr by byl take skvely..klidne i v kombinaci se spenatem, treba ricotta. Arabove pouzivaji k plneni ruznych test syr typu akawi, ten je take vyborny. Jen se necha namoceny par hodin ve vode, ta vytahne sul a syr je pak chutnejsi.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: mangold recepty mangold recept recepty s mangoldem slane satecky šumáky koreni sumak strojek na plnene satecky sumaku koření plnene satecky recept na satecky z tvaroveho testa šátečky plněné listové trojhránky s mangoldem šátečky recept z listoveho testa se špěnátem recepty mangold recepty mangold sumaku koření recept tvarove šátecky spanakopita na sladko recept sumah

Zapomněl/a jsem heslo