Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

violino Kuchař: violino

Doba přípravy: 35-40 min 8 porcí Vepřové maso 2 názory

Suroviny

75 dkg vepřové kýty - (hrubé kostky)
75 dkg mrkve
1 velká cibule
olej slunečnicový
máslo
fenykl
anýz
sůl
směsný škrob
kapka octa
1/2 citrónu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěním v pekáčku.

  2. Na velké pánvi zprudka opeču hrubé kostky vepřové kýty, jen lehce poprášené směsným škrobem - nesolit, nekořenit. Zatažené maso vysypu z pánve na vydýchanou cibuli, vydatně okořením rozdrceným anýzem, lehce osolím, opatrně podliji a vložím do vyhřáté trouby.

  3. Na stejné pánvi pečlivě orestuji očištěnou mrkev, nakrájenou na hrubé špalíky - pozor, mrkev je sladká a snadno se připálí. Když je její povrch lehce opečený, vydatně ji okořením rozdrceným feniklem, osolím a zaleji menším množstvím vařící vody s kapkou octa, který má zabránit totálnímu změknutí mrkve, přidám plátek citronu s kůrou, ten dokreslí vůni a přejde i do chuti. Odstavím z varu a nechám 5 - 10 minut pod poklicí.

  4. Kostky masa v troubě otočím, teplou mrkev i se šťávou vysypu do pekáčku na vepřové maso, které zatím změklo a získalo kůrčičku. Navrch mrkve přidám trochu másla, dosolím a mrkev s masem ještě krátce přikryté zapeču. Hlídám si, aby mrkev byla uvnitř ještě svěží, lehce chrupavá. Je-li šťáva příliš řidká, zahustím ji, ale velmi opatrně, směsným škrobem ve vodě, nebo hotovou jíškou. Podle chutí dosolím a zakyselím citronem. Podávám s rýží nebo s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

  • violino violino(autor receptu)

    ZDRAVÍM..
    Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
    Rozdílná kombinace-určení/užití!
    Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
    MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
    RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
    KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
    Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
    Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
    s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Recept jsem přeřadila do kategorie Vepřové maso (v Zeleninových by ho nikdo nehledal), nějak se přešel bez povšimnutí, ale vím, že kombinace mrkve, anýzu a fenyklu je velmi chutná.;-):-p:yes:
    Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?

    Odpovědět

Tématické fráze: anýz recepty recepty z anyzu vepřové na fenyklu fenikl v kuchyni maso na fenyklu fenykl a anyz anýz recept mrkev na husto maso s feniklem vepřové na feniklu brambory a fenikl opečený fenykl potěr na vepřovou kýtu jak rozřezat kýtu na roládu recepty anýz vepřové fenykl vepřové kostky v mrkvi mrkev v asiiské kuchyni jak udelat mrkev na husto vepřové s mrkví na husto

Zapomněl/a jsem heslo