Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 934 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,61 g |
Tuky | 26,03 g |
Vláknina | 28,02 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 56,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2013 15:06
ZDRAVÍM..
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
14. 4. 2013 11:58
Recept jsem přeřadila do kategorie Vepřové maso (v Zeleninových by ho nikdo nehledal), nějak se přešel bez povšimnutí, ale vím, že kombinace mrkve, anýzu a fenyklu je velmi chutná.
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 29 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 44 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 49 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: anýz recepty recepty z anyzu vepřové na mrkvi vepřové na fenyklu fenikl v kuchyni maso na fenyklu fenykl a anyz anýz recept vepřové kostky s mrkví vepřové kostky v mrkvi mrkev na husto maso s feniklem veprove kostky s fenyklem a mrkvi vepřové kostky na mrkvi vepřové na feniklu brambory a fenikl opečený fenykl potěr na vepřovou kýtu jak rozřezat kýtu na roládu recepty anýz
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, cibule, olej, máslo, fenykl, anýz, sůl, škrob, ocet, citron
Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXwW
2 názory