Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 7,60 g |
| Vláknina | 32,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
Krok 2: Po uvaření přidáme k fazolím koření, sůl a prolisovaný česnek. Provaříme.
Krok 3: Na trošce másla si uděláme jíšku z másla a mouky a vmícháme do vařených fazolí. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda, kterou také vmícháme do fazolí.
Krok 4: Podáváme s osmaženou uzeninou.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Moje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 16 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 46 minutami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 1 hodinou
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 15 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
fazole po hustu,
fazole na husto,
fazole na husto recept,
fazole na husto recepty,
vařené fazole recepty,
fazole příprava vaření,
jak připravit fazole,
jak správně uvařit fazole,
fazola po hustu,
jak správně vařit fazole,
fazole s cibulkou,
fazole pohustu,
fazole nahusto,
hrách po hustu,
doba vaření fazolí,
recept fazole na husto,
fazole po hustu recept,
fazole na cibulce,
recepty fazole na husto,
vařeni fazoli
Suroviny:
fazole bílé,
cibule,
česnek,
jíška,
mouka hladká,
kabanos,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (13)
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.