Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
Krok 2: Po uvaření přidáme k fazolím koření, sůl a prolisovaný česnek. Provaříme.
Krok 3: Na trošce másla si uděláme jíšku z másla a mouky a vmícháme do vařených fazolí. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda, kterou také vmícháme do fazolí.
Krok 4: Podáváme s osmaženou uzeninou.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Moje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 9 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 14 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 6 minutami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 36 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 49 minutami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 55 minutami
Rajská omáčka
Nikki1 před 1 hodinou
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 1 hodinou
Banánová bábovka
Weer8 před 2 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazole po hustu,
fazole na husto,
fazole na husto recept,
fazole na husto recepty,
vařené fazole recepty,
fazole příprava vaření,
jak připravit fazole,
jak správně uvařit fazole,
fazola po hustu,
jak správně vařit fazole,
fazole s cibulkou,
fazole pohustu,
fazole nahusto,
hrách po hustu,
doba vaření fazolí,
recept fazole na husto,
fazole po hustu recept,
fazole na cibulce,
recepty fazole na husto,
vařeni fazoli
Suroviny:
fazole bílé,
cibule,
česnek,
jíška,
mouka hladká,
kabanos,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (12)
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.