Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2017 11:17
Ahoj, pokud budete jíst luštěniny pravidelně (každý týden) střevní mikroflóra se tomu přizpůsobí a "hřmění" ustane .
17. 2. 2015 11:02
Ten recept je naprosto normální,vařívaly ho už úplně stejně naše prababičky,vařím i já ve vlastní restauraci a ještě si nikdo nestěžoval.Pokud má někdo po konzumaci jakékoliv potíže tak je to buď tím,že použil nekvalitní surovinu(y),nebo nemá v pořádku zažívací trakt a měl by navštívit lékaře.Chtěl bych dodat jen dvě věci:
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
28. 5. 2014 20:50
Výborný recept, vařívám opakovaně. U nás se také říká "po hustu". Nepříjde mi to divné.www.toprecepty.cz
17. 2. 2013 13:13
jak napsala srettka , pak je to v pohodě, nebojte se, rcp dávám
17. 2. 2013 13:08
Já si je také namáčím den předem ale nemusí se, že jo. A řekla bych že tam tak působí i ta osmažená cibule, kterou každý snáší úplně jinak ale obecně řekla bych že nadýmání má člověk asi po každé luštěnině (aspon já teda ano)..
14. 2. 2013 09:05
Vlaďka:lepe fazole namocit den predem a nekolikrat behem namaceni vodu slit, aby v sobe nemely tolik prdofínů, pak uz nedelaji takovou paseku
14. 2. 2013 03:11
Vlaďka: Taky jste do rána nespali? Že by do těch fazolí začli přidávat kofein a taurin?
14. 2. 2013 01:12
Včera jsem to dělala přesně podle tohoto receptu a celá rodina měla stejné problémy, které se níže popisují, asi něco v tom receptu je podle všeho, špatně!
13. 2. 2013 13:16
No, asi bych napsala nahusto, ale dělala jsem pár dní zpět něco podobného a nemělo to chybu
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.
13. 2. 2013 10:59
co to má být zase za "prznění " češtiny, "po hustu" to je děs..uplně se mi dělá husí kůže když to čtu
13. 2. 2013 09:36
tak takhle jsem fazole ještě nedělala, jen hrách. Určitě vyzkouším, a napíšu jak chutnalo.
13. 2. 2013 02:17
Měla jsem to včera k večeři a do rána jsem nespala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Další recepty
Tématické fráze: fazole po hustu fazole na husto fazole na husto recept fazole na husto recepty vařené fazole recepty fazole příprava vaření jak připravit fazole jak správně uvařit fazole fazola po hustu jak správně vařit fazole fazole s cibulkou fazole pohustu fazole nahusto hrách po hustu doba vaření fazolí recept fazole na husto fazole po hustu recept fazole na cibulce recepty fazole na husto vařeni fazoli
Suroviny: fazole bílé, cibule, česnek, jíška, mouka hladká, kabanos, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
12 názorů