Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novohradský vepřový plátek

Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 19:38

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie633 kJ / 151 kcal
Bílkoviny4,11 g
Tuky5,97 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy19,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

27. 2. 2011 20:46

:yes:Merylas, dnes jsme měli oběd podle Tvého receptu a moc jsme si pochutnali:yes:
Přidávám fotku, ale není moc povedená, byla jsem ráda, že jsem to vůbec stihla vyfotit, přítel už mi to bral pod rukou;-) ale mám i za něj poděkovat za recept, bylo to opravdu moc dobré a určitě jsme nedělali naposledy:-K:-K
Samozřejmě přidávám bodík:yes:

Merylas Merylas

15. 2. 2011 00:58

Natuzz, děkuji, receptík posloužil alespoň jako základ. ;-)

natuzz natuzz

13. 2. 2011 13:27

super moc dobre sice jsem to mela jinaci nez na obrazku nemela jsem doma zeleninu k lecu tak jsme improvizoval dala jsem klicky+fazolove lusky hrasek a zaden houby jsem alergik ale bylo to chutne moc dobre bodik dany udelali jsemsi svoji obl.ryzi jasminovou smicanou s indickou no a dotet si olizujem prsty:-))):-K

Merylas Merylas

6. 9. 2010 21:20

Jahůdko, děkuji:-8:-K:-* Jsem ráda, že jsi přidala moc pěknou fotečku:yes:

jahoda jahoda

6. 9. 2010 21:16

Vyzkoušeno, výborné, což jsem podle ingrediencí očekávala. Zakápla jsem ještě trošku citr.šťávou. S lečem vařím ráda, protože pokrmu dává šmrnc, že není potřeba přidávat žádný bujon. :-p:-p:-p;-):yes:8

Merylas Merylas

16. 8. 2010 19:04

Všem moc děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal a jídlo chutná:-K

BilgisJB

9. 8. 2010 23:42

Tento recept dělám velice ráda a často,nedávám žampiony ale čerstvé houby,když nerostou mam sterilované (vlastní).Mohu v této roční době,kdy rostou jen doporučit,nemá to chybu:-p:-p a dále po vyjmutí plátků dělám vše jak je psáno,ale zapékám v troubě a podávám s brambor.knedlíkem.:-*:-*
tento recept je famozní a nemá chybu:-K:-K:-K

Luccy Luccy

7. 8. 2010 21:31

naprosto noblesní záležitost!!!mooc dobré a jednoduché..jen místo žampionů jsem dala steril.hrášek a pecka tzaky ...doporucuji!!!:-K

Petra

25. 7. 2009 21:02

Tak zítra se pustím do vaření tohoto papáníčka.Tak dám vědět,jak to dopadlo,ale podle ohlasů to bude skvělá bašta....:-O

Pisina

5. 7. 2009 14:22

Tak tento recept my poslala Marta mailem,jako tip co uvařit k obědu a moc nám chutnalo,posílám bodíka:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2008 21:03

Klasika, to je vždy žádané!:yes:

vybusna vybusna

16. 12. 2008 20:05

jejda...toto okamzite pada do oblubenych...zase hospodska klasika na nezaplatenie

spagetka spagetka

16. 12. 2008 19:51

Jani R. - zas máš co dělat z kýty ;-);-)

spagetka spagetka

16. 12. 2008 19:50

jasně úúplně obyčejný jídlo, no co na tom je ... no právě že je obyčejný český a prostě se dělaj boule za ušima a vo tom to je ....:-p;-):yes:

Merylas Merylas

16. 12. 2008 19:48

:-8 Jen aby chutnalo. Někdo by řekl obyčejné jídlo, je to fakt klasika, ale mám moc chutná.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový plátek vepřové plátky recepty novohradské maso veprove platky novohradský řízek vepřový plátek recept novohradske platky recept veprove platky novohradská pečeně novohradské vepřové maso vepřove platky recept novohradska veprova kyta novohradská vepřová plec recept na vepřové plátky novohradská kýta vepřový plátek recepty veprove platky na prirodno recepty vepřové plátky vepřová kýta na prirodno vepřový plátek na přírodno

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový

TopRecepty.cz

Novohradský vepřový plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31mR