Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novohradský vepřový plátek

Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 19:38

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie633 kJ / 151 kcal
Bílkoviny4,11 g
Tuky5,97 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy19,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lusinda79

16. 12. 2008 19:45

U mě máš jedničku, protože muž slintá u obrázku, do konce týdne uvařím.:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový plátek vepřové plátky recepty novohradské maso veprove platky novohradský řízek vepřový plátek recept novohradske platky recept veprove platky novohradská pečeně novohradské vepřové maso vepřove platky recept novohradska veprova kyta novohradská vepřová plec recept na vepřové plátky novohradská kýta vepřový plátek recepty veprove platky na prirodno recepty vepřové plátky vepřová kýta na prirodno vepřový plátek na přírodno

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový

TopRecepty.cz

Novohradský vepřový plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31mR