Řízky extra křupavé
Asi každá hospodyňka touží mít řízky usmažené pěkně do křupava. S naším receptem se toho nemusíte bát. Protentokrát však vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku. O křupavost se postará kypřicí prášek a ocet.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,75 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 77,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřicí prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem ho upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2013 22:50
22. 2. 2013 21:58
20. 2. 2013 18:50
19. 2. 2013 18:55
19. 2. 2013 18:22
19. 2. 2013 14:31
Dávám bod +11 a přidávám foto
19. 2. 2013 13:50
19. 2. 2013 13:31
19. 2. 2013 13:16
19. 2. 2013 12:59
19. 2. 2013 08:54
19. 2. 2013 02:02
Když se přidá ocet, nevyšumí pr.do peč. dřív, než se dostane na pánev?
19. 2. 2013 00:27
18. 2. 2013 23:25
18. 2. 2013 23:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 17 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 7 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 10 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 10 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 12 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 13 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší těstíčko na obalování řízků. Takhle připravíte sýrové, česnekové, sezamové a další oblíbená těstíčka k obalování
Jak využít pivo při vaření? Hodí se na křupavé těstíčko, ale i do moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: křupavé řízky křupavy řizek řízky bez vajec obal na rizky křupavý obal na řízky řízky křupavé vepřové řízky křupavý trojobal řízky křupavé řízky v křupavém těstíčku obaly na řízky jak na křupavé řízky řizek bez vajec obal na řízek jak udelat krupave rizky křupavý vepřový řízek těstíčko bez vajec aby rizky krupaly rizek bez vajicka mekoucke rizecky
Suroviny: řízky kuřecí, mouka hladká, moučka škrobová, ocet, prášek do pečiva, voda, sůl, česnek
Řízky extra křupavé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZEz
33 názorů