Rohlíkové"sněhové"placičky
Suroviny
Porce: 18 ks placiček
Nutriční hodnoty
Energie | 3 440 kJ / 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,01 g |
Tuky | 27,30 g |
Vláknina | 45,99 g |
Cholesterol | 471 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,07 g |
Sacharidy | 69,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podávala jsem s řapíkatým dresinkem a bylo to fajn http://www.toprecepty.cz/recept/33010-pikantni-rap...
Sýr se může úplně vynechat.Já jsem měla zbyteček, tak jsem ho tam přistrouhala:-) Tím práškem do pečiva a ušlehaným sněhem byly placičky hezky nadýchané.
Našla jsem 2 rohlíkové receptíky, ale jsou odlišné. Přidávám je tady a zároveň přidávám i svou improvizaci, snad Vás zaujme:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2014 14:50
Za komentáře i hodnocení všem děkuji
Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý receptK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzuJak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky"Ale proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí
Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý receptK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzuJak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky"Ale proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí
5. 3. 2014 16:48
Skvělá věc a výborné řešení co se starými rohlíky. Strouhanky mám na 2 roky dopředu a tohle mne vysloveně nadchlo. Rychlá, chutná, suprová večeře, kdy se každý olizuje a navíc se spotřebují věci z lednice.
Bod samozřejmě přidělen
Bod samozřejmě přidělen
29. 3. 2013 20:10
28. 3. 2013 20:20
Anna Kocikova: není zač, opravdu jsem improvizovala protože se mi nechtělo do té zimy do obchodu, navíc ten řapikáč u nás nemají ale už jsem si jej dnes dovézla a mám poručeno to v sobotu udělat s ním, tak snad bude chutnat i to. mám dojem že rohlíky na strouhanku už zbývat nebudou
28. 3. 2013 15:21
Daduli:Dagmarko,udělala jsi mi velkou radost,že sis vzala můj rcp jako mustr a také jsi krásně zaimprovizovala ze surovin,které jsi zrovna mělaZa foto,pochvalu i hodnocení Ti děkuji
28. 3. 2013 12:55
Super nápad na rychlý obídek. Sice jsem neměla řapíkatý celer ale dala jsem tam pórek a česnek, místo párku šunku a anglickou a doma to chutnalo protože mi zbyl jen jeden bochánek. Posílám bodík a foto. Na zdobení na talíř nebyl čas, brali mi to udělané zrovna od ruky.
14. 3. 2013 23:48
Hanka: Řapíkatý celer vydrží docela dlouho v lednici. Je skvělý i do polévky, pomazánek, vlastně se dá využít skoro všude.
Aničko, bezva nápad
Aničko, bezva nápad
14. 3. 2013 20:39
Skvělý nápad, ukládám a zkusím
+ 7
+ 7
14. 3. 2013 19:20
Hanka:Hanko,samozřejmě,že tam nemusí být ani řapíkatý celer,ani lahůdková cibulkaMůžou tam být úplně jiné suroviny,nebo by také stačilo jen vajíčko,prolisovaný česnek a majoránkaUrčitě by to bylo taky chutné,ale to už by byl zase jiný recept.
Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ksAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s nímno-nekupte toJinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využitíSvazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také
Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový receptAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit
Za všechny komentáře děkujia za pochvalu i hodnocení také
Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ksAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s nímno-nekupte toJinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využitíSvazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také
Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový receptAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit
Za všechny komentáře děkujia za pochvalu i hodnocení také
14. 3. 2013 11:20
Ja som sa tiež naučila používať tento zeler, u nás sa volá "stonkový zeler", je to výborná zelenina, dávam ju aj do polievok, rôznych šalátov, len treba s ním opatrne, lebo je dosť aromatický. U nás je stále v chladničke.
14. 3. 2013 11:18
Recept je a souhlasím s Jitkas, která píše, že jde vždy improvizovat, já řapíkatý celer také moc neznala a dnes ho mám neustále po ruce a přidávám si řapíka, kam uznám za vhodné, používání mně naučily zdejší kuchařinky, takže díky
14. 3. 2013 10:54
Moc hezký receptík
14. 3. 2013 10:41
Chuť řapíkatého celeru je úžasná, dlouho jsem nad ním váhala, ale teď je v ledničce stále v pohotovosti a kdykoli k dispozici. Aničko, bezva inspirace Jsi šikulka a máš moc hezké foto, ostatně jako vždycky
14. 3. 2013 09:41
Hanka: rapíkatý celer je úžasný a nájdeš tu kopu receptov na jeho využitie. Určite ho spotrebuješ celý, nielen dva rapíky...
Anička, krásne rapíkuješ...
Anička, krásne rapíkuješ...
14. 3. 2013 09:27
Nic nikde nemusi byt, vzdyt fantazii se meze nekladou. Libi-li se Vam zakladni recept, klidne muzete nahradit necim, co mate. Pak uz to bude ovsem jiny recept, ne z rapikatym celerem, ale treba s brokolici, mrkvi ci co ja vim. Dulezity je napad a pak uz jen zalezi na Vas. A o tom to je, k tomu slouzi web o vareni.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 26 sekundami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 57 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: pokrmy z rohliku snehove placicky jak vyuzit stare rohliky sněhove rohličky využití starších rohlíků využití staršího pečiva strouhanka z starých rohlíků pokrm ze starších rohliku využití starších rohlíků recepty večeře ze staršího pečiva pokrmy ze staršího pečiva co z rohlíků jak využít staré rohlíky v kuchyni rohlikove placicky jak spotrebovat starsi rohliky lahůdková cibulka využití jak využít rohlíky co se dá udělat z rohlíků rohlíky ze starého pečiva pokrm z rohliku
Suroviny: sýr eidam, mléko, žloutek, klobása, celer, cibulka lahůdková, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, bílek, olej
Rohlíkové"sněhové"placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JXL2
19 názorů