Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky s medvědím česnekem a tvarohem

Kdo by odolal krásně křupavému, dozlatova osmaženému tradičnímu řízku? Zkuste změnu a přidejte do nich tvarohovou směs s medvědím česnekem a pikantní klobásu, takto připravené řízky si určitě zamilujete!

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 044 kJ /
250 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky11,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Medvedí cesnak umyjeme, zbavíme stopiek a nasekáme. Klobásu nakrájame na kolieska. Krok 2: Z kotlety nakrájame tenké rezne, každý druhý nedokrojíme. Naklepeme, osolíme, okoreníme. Krok 3: Do tvarohu vmiešame soľ, čierne korenie a posekaný medvedí cesnak. Krok 4: Na mäso dáme klobásu, tvarohovú zmäs, spichneme špáratkom, obaľujeme v múke, vajci a strúhanke, pozvoľna smažíme v oleji.

TIP: Jak smažit zdravěji?

Zveřejněno 25. 3. 2013

Poznámka autora magdalenka

S brynzou je to zvlášť chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky s medvědím česnekem a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDJ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky s medvědím česnekem a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDJ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lenka.janatkova: áno, je to výborná kombinácia.

S brynzou to teprve musí být paráda ;-) zajímavý recept :yes:

dexulka::-K

magdalenka:Děkuji za poklonu,ale původ nápadu je v tvých receptech a nemyslím si,že je to na nový recept :-8 Je to taková má úchylka - téměř nikdy se nedržím dokonale receptu :-))Ať už proto,že nemám veškeré ingredience či z lenosti.Už si ze mě dělá i kamarádka legraci - prý proč něco neudělám dle receptu :-D Ale u pečiva se tedy většinou receptu držím,tam by se mi to nejspíš vymstilo :-// Ještě jednou děkuji za inspiraci ;-)

dexulka: Máš dobré nápady, to je na nový recept...;-)

Tak jsem se dnes inspirovala tímto receptem.Nemáme moc v oblibě smažené,tak jsem dělala jen na přírodno.Měla jsem však brynzu,kterou jsem použila :-8 a místo klobásky anglickou,kterou jsem použila i v příloze,tedy se zelenými fazolkami.Zbyla troška kaše s medvědem a mrkví a výborný oběd byl na světě :-))Moc jsme si pochutnali :-p Určitě si dokáži představit i ten vynikající uzený tvaroh z lidlu,mám ho moc ráda ;-) Posílám foto i bod :yes:

:-p:yes: Zkusím s uzeným tvarohem z Lidlu ;-)

Jo a pro ty, kteří jako my žijí v suché oblasti, kde se moc medvědímu česneku nedaří (kde jdou časy našeho mládí, kdy jsme jej trhali u Kopidlna hrstě) jej lze za dvacku koupit u ing. Grešíka: detoxikace.heureka.cz/medvedi-cesnek/galerie/

Jednoduché, originální, dobré! Brindzu doporučuji, je to s ní lepší!:-K

:-Omedvědí česnek uuuž? u nás nic zatím...ale recept pěkný:yes:

Ďakujem vám.:-K
Ešte k tomu názvu - tiež si myslím, že by asi nikoho nenapadlo, že ide o recept na medvedie mäso. Možno som pôvodný názov mala ponechať - predsa nepíšem kuchársku knihu, ale už to vracať nebudem.
Včera som prezieravo vysmažila toho viac, pred chvíľou som si rezeň ohriala, je stále dobrý...;-)

magdalenka:Mala som iba rebierka z medveďa a bolo to veľmi dobré ! :-D
Mám starú kuchárku sibírskeho lovca a tam sú na medvedie mäsko výborné recptíky ! No,ale Sibír je ďaleko a .....! Už som premýšľala ,že tam pošlem polovičku !:-p:-D

Medvědí česnek mně trochu na studeno zklamal. Tak dostane šanci ještě v téhle teplé verzi :)

magdalenka: doufam, ze ti tvuj "medved" nenastydne, byla by to velka skoda. Rizecky jsou nadherne !!

hosta: maris: I mně se daleko víc líbil ten původní název, myslím, že tu se snad nemusíme řídit oficiálně vydávanými kuchařkami, či hospodskými recepturami, a když mi kamarádka z Turnova písla, jestli zas budu chtít medvěda, tak jsem taky řekla, že medvěda určitě chci a určitě jsme ani jedna nemyslely brtníka nebo grizzlyho :-D:-D

lucinapes 26. 3. 2013 08:20
Medvědího česneku je spousta v Praze v Šárce, jsou to růžice listů podobných konvalinkám, ale větší, a krásný bílý květ jako nerine nebo snědek - šestičetné kvítky v okolíku (5 i víc) a na jaře (pokud vůbec letos bude nějaké) tam vytváří podél potoka zapojené porosty. Je ovšem chráněný, ale za ten pohled to stojí. Později v létě ty listy zatéhnou, zmizí. Ale jako výlet Divokou Šárku doporučuji za každého počasí, od konečné 26 dolů na Jenerálku, kde mmch moc dobře vaří.

magdalenka: Takže když mrzne, je z mrazáku, ale čerstvý:-!:-D:-D

Řízečky vypadají náramně musím sehnat ten medvědí česnek:yes::yes:+

hanka: používam zásadne len čerstvého medveďa. Cez noc nasnežilo cca 3 - 4 cm a je 3 pod nulou, medveď však prežíva...;-)

hanka: dovolím si odpovědět za Magdalenku - je čerstvý;-):-)

Tady mrzne jak v ruským filmu, ale Magdalenka má medvěda:-((:-D:-D To je čerstvý nebo z mrazáku:-?

hosta: Na Slovensku sú medvede (zo živočíšnej ríše) premnožené, sú chránené, ale sem - tam sa povolí odstrel. Netuším, aké by z nich boli řízky...od Karla Maya viem, že laby boli pochúťkou...:-D

maris: skoro ako "mňamka"?

magdalenka: měla jsi to Magdi klidně nechat, Elizina připomínka byla asi velmi ojedinělá, jsou tu takové paskvily v názvech, že medvědí řízky jsou oproti tomu lahůdkou teoretickou i faktickou:-D. Možná v udivení, že jsi ulovila medvěda, by ti přitáhl ten název více čtenářů:-D:-D

magdalenka: název " Medvědí řízky " se mi líbil;-):-))

maris: Uvažovala som o tom pred úpravou tiež, či ako autor nemám právo o "svoj" názov...;-)

Myslím, že to bylo srozumitelné i pro ty, kteří sem často nechodí a kdyby někdo zaváhal, je jasně napsané v surovinách, že se jedná o medvědí česnek.

Eliza: ja som slová "medvěd" a "medvědí" v súvislosti s medvedím cesnakom prebrala tu a začala používať. Domnievala som sa, že ide o ľudový názov, nie nespisovné slovo. Ospravedlňuje ma moja nečeská národnosť.

Tématické fráze:
recepty s medvedim cesnekem, pokrmy s medvědím česnekem, recepty z medvediho cesneku, medvědí řízek, česnekové řízky, medvědí česnek recepty, medvědí česnek s tvarohem, medvědí česnek v divoké šárce, recepty na tvarohovu pomazanku, klobaska s medvedim česnekem, klobasy s medvědim česnekem, medvědí česnek v šárce, medvědí česnek okolí prahy, medvědí česnek okolí prahy, proč se medvědí česnek nazývá medvědí, pokrmy z medvedim cesnekem, česnek medvědí divoká šárka, řízek s medvědím česnekem, recept z medvědího česneku, řízky s medvědího česneku

Suroviny:
řízek vepřový, tvaroh, česnek mědvědí, klobása pikantní, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu