Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Poctivá polévka, která má takovou sílu, že s klidem zastoupí i hlavní jídlo. V jednom hrnci se spojí kysané zelí, brambory, kořenová zelenina, houby, fazole a smetana v sytou polévku, která stojí na poctivých surovinách a snadném postupu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 341 kJ / 321 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,86 g | 
| Tuky | 1,61 g | 
| Vláknina | 21,21 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 132 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 54,26 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a krátce orestujeme (cca 2–3 minuty).
	Krok 2: Poté přidáme kysané zelí, koření a sůl, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15–20 minut doměkka.
	Krok 3: Sušené houby zalijeme vodou a dáme zvlášť vařit. Pokud byly předem namočené, stačí je povařit rovnou — změknou během několika minut.
	Krok 4: Když je mrkev téměř měkká, přidáme do polévky uvařené houby i s vývarem a syrové brambory, nastrouhané nahrubo. Vaříme dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme fazole i s nálevem a krátce prohřejeme.
	Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs postupně vlijeme do polévky za stálého míchání. Necháme krátce provařit, aby se mouka dobře spojila a polévka zhoustla.
	Krok 6: Nakonec dochutíme octem a cukrem podle kyselosti zelí a vlastní chuti, případně dosolíme.
Zveřejněno 30. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpYR
Moje poznámka
					
				
Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpYR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelnacka s houbami, 
						
						
							zelnačka s hřibama, 
						
						
							zelňačka s hřiby, 
						
						
							zelňačka s houbama, 
						
						
							polévka z kysaného zelí s fazolemi a houbami recepty, 
						
						
							zelňačka s fazolemi, 
						
						
							bílá zelńačka shoubami a fazolemi, 
						
						
							fazolky s houbami, 
						
						
							když zapomenu namočit fazole, 
						
						
							zelňačka s hřib, 
						
						
							zelnačka polévka s houbami, 
						
						
							polevka zelna s bilou fazolí, 
						
						
							zelńačka s fazolí, 
						
						
							kyselica s fazolemi, 
						
						
							kyselica s houbami a fazolky, 
						
						
							zelnacka s fazoli a smetanou, 
						
						
							babicovy dobroty recepty zelňačka s fazolý, 
						
						
							fazolova s houbama, 
						
						
							recepty-houby-s fazolí, 
						
						
							zelnácka z babicovych dobrot
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							fazole červené v nálevu, 
						
						
							brambory, 
						
						
							hříbky sušené, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							petržel, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (4)