Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 800 kJ / 1 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,73 g |
| Tuky | 90,19 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 420 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 239,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečicím papírem, který taktéž lehce naolejujeme.
Krok 2: Bílky se špetkou soli vyšleháme do dvojnásobného objemu, přidáme lžíci krystalového cukru, šleháme dál, až se na metlách budou tvořit jemné špičky. Postupně, po lžících, zašleháme zbylý cukr a nakonec škrob. Musí nákm vzniknout pevná a hladká hmota :-).
Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu a pečeme cca 45 minut. Respektujeme vlastnosti trouby!!
Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Větší pečicí papír než plech, ve kterém jsme pekli lehce poprášíme moučkovým cukrem a převrátíme na něj upečený korpus tak, aby byl "hore nohy" :-)). Opatrně stáhneme původní pečicí papír a máme připraveno k plnění.
Krok 5: Takto připravený korpus potřeme citronovým krémem, na který rovnoměrně rozprostřeme vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem.
Krok 6: Podél delší strany roládu zarolujeme, zabalíme do papíru a necháme alespoň dvě hodiny vychladit. Lemon curd doporučuji připravit předem, ale dobře ukrýt, aby stihl dostatečně vychladnout!!
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Moje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Nejnovější recepty
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 3 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 3 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahůdková sekaná
magdalenka před 13 minutami
Zavařování ořechových jader
[email protected] před 33 minutami
Makový a jablečný závin z kynutého těsta
Krupe před 41 minutami
Celozrnné wafle
Kajkajak před 42 minutami
Vepřové řízky
magdalenka před 1 hodinou
Kuře na zelí (recept od dědy)
magdalenka před 1 hodinou
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 1 hodinou
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 1 hodinou
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 1 hodinou
Jablečné poháry
MiruMiru před 1 hodinou
Tématické fráze:
citronová roláda,
sněhová roláda se šlehačkou,
sněhová roláda s citronovým krémem,
citronová roláda recept,
recept na snehovou roladu,
sněhovaroláda,
sněhová roláda z bílků,
citronová roláda se šlehačkou,
roláda,
recept na citronova roláda,
rolada s citronovým krémem a šlehackou,
roláda z bílků,
plnění rolády,
krehka rolada,
citronová roláda,
křehka rolada kremem z tvarohu,
citronová roláda z bílků,
jak upéci křehkou roládu,
rolada s lemon curd,
lemon curd na co lze použít
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
Komentáře (23)
Gustavo Woltmann
Roláda vypadá báječně