Zelená ovesná kaše
Ovesnou kaši jistě každý zná jako sladkou snídani. V tomto receptu se můžete inspirovat její přípravou ve slané verzi. Ovesné vločky lze povařit ve vodě nebo vývaru, přidat máslo a různé jarní bylinky. Podávat lze samostatně nebo jako přílohu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 015 kJ / 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,27 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vločky preberieme, opláchneme, dáme do vriacej vody (vývaru zeleninového) a varíme. Osolíme, okoreníme, miešame, hustotu upravíme dolievaním vody, každý podľa seba.
Krok 2: Varíme cca 5 minút.
Krok 3: Vhodíme posekané bylinky, maslo, zamiešame a už len prehrejeme.
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Moje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Nejnovější recepty
Omeleta se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Melounový salát
Přidáno před 20 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 22 hodinami
Kachní prsní plátečky
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bageta z domácí pekárny
Sabina.jonakova@seznam.cz před 47 minutami
Pečená švestková povidla
Gabulina před 59 minutami
Domácí lečo
Jaruskaa před 1 hodinou
Žampiony s cuketou
Luciik. před 1 hodinou
Krůtí prsa na hříbkách
Jiri_Vavra před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Vlastuska2 před 1 hodinou
Vepřové kotlety na česneku
Ivet88 před 1 hodinou
Stresová roláda
Dycky před 1 hodinou
Kakaová roláda bez mouky
Dycky před 1 hodinou
Chleba ve vajíčku jinak
Suzy8 před 1 hodinou
Tématické fráze:
ovesná kaše na slano,
slaná ovesná kaše,
ovesná kaše slaná,
jak se vaří ovesná kaše,
slané kaše,
ovesné vločky na slano,
slana vločkova kaše,
ovesná kaše naslano,
ovesná kaše z vloček slaná,
vločková kaše na slano,
slaná ovesná kaše recept,
ovesná kaše recept,
slané ovesné kaše,
ovesná kaše,
ovesná kaše na slano recept,
ovesná kaše z vloček na slano,
ovesná kaše na večeři,
ovesná kaše k večeři,
ovesná kaše s opečenou slaninou,
recepty ovesná kaše na slano
Suroviny:
vločky ovesné,
voda,
máslo,
bylinky,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
ja som hľadala asi po slovensky a nejak slabo...
Sladkú kašu však varím s mliekom, nie s vodou. A na vrch med a maslo. Tak si robím aj krupicovú, aj ryžovú, aj kukuričnú...
http://www.google.cz/search?sourceid=navclient&aq=...
Vyskúšaj, čo ti poviem, s takými opečenými šampiňónmi je to vyššia trieda, ja som len ráno nemala čo k tomu, tak som uvarila to vajce. Musí tam byť kopa zeleného, mne to chutí aj silno okorenené. Ak ti nebude chutiť, vyhodíš, veľa nestratíš.
Vločky sú veľmi, preveľmi zdravé. Ja si robím aj sladkú kašu, alebo ako Tejaja - večer zalejem mliekom, ráno ich konzumujem. S medom, nastrúhaným jablkom...
Danka, ten medvedí cesnak tam je decentne cítiť, ani s kuchynským nič nepokazíš. A ide k tomu naozaj hocičo, aj opečená klobása.
U nás to jem tiež len ja. Som sama doma, tak som si spravila.