Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rump steak v bylinkách

Rump steak je opravdu velmi libové a šťavnaté hovězí maso, které tepelně připravujeme jen krátce. Spojení s bylinkami, jako je rozmarýn a tymián, k masu dokonale ladí. Podáváme s opečeným toustem a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2013 13:55

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400 Kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.

Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martin - kuchař

1. 6. 2013 11:15

To maso je opravdu nakrájené špatně, to je snad vidět na první pohled, vy poklepávačky ramen tady mystifikujete začínající kuchařky, jen aby ta pravda, i když špatná, byla vaše...

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 6. 2013 10:39

1974andrea: Andrejk. Rada staršího. Řeš poze rozumné věci a rozumně to staví "hosta". Já za mých prožitých 68 let jsem se setkal s tolika negativitou a někdy jen ve smyslu uškodit a nebo alespoň rozhodit někomu náladu, že se snažím od takovýchto provokací se oprostit a vnímat je co nejméně. My co už z TOP STRÁNE známe určité autory receptů se pouze nad nehorázností některých jen pousmějeme a možná mají své nepřekonatelné problémy a nedokážou se s nimi vyrovnat a tak kolem sebe kopou a kopou. Pak jsou ale k politování.

hosta hosta

1. 6. 2013 10:27

1974andrea: Je typické, že o humbuku mluví ten, kdo ho vyvolal. Když schází argumenty, přichází demagogie:-D.... "tak se také pozná charakter člověka"

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 6. 2013 10:17

Janičko a i ostatní milovníci STEJKŮ. Pro mne je toto jídlo srdeční záležitost a rád si ho zkouším připravit s rozmarýnem a přílohou z ŘAPÍKATÉHO CELERU a hranolky. Musím přiznat, že nejsem takový odborník abych posoudil správné maso a tak se mi stává, že jsem trochu ošizen i když jsem upozornil na co toto masíko chci. Snad z nevědomosti,či schvlálnosti kupce-prodavače-řezníka se pak trápím i když masíko vždy sním, ale ne s nadšením. Shlédl jsem pár rad na různých videích, ale základ je vždy maso. Ať si kdo chce co chce říká, JANI tvůj stejk je supr a máš +bodík 15.Pro mne by stačilo 3x3 minuty.
Já se budu snažit dál a nenechám se odradit.

1974andrea 1974andrea

1. 6. 2013 09:38

Naděžda Votáhlová:Naděždo, narozdíl od Vás, jak jsem si stihla povšimnout, jsem zde pochvalných komentářů napsala stovky, Vy ani jeden;-). Předložily jsme Vám několik důkazů, které vyvrací Vaše tvrzení ohledně krájení steaku a Vy jste pořád v opozici. Když něco tvrdím, mám k tomu i důkazy. Předložte je a můžeme o tom diskutovat v Diskuzním fóru.;-) Přeji hezký den:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

1. 6. 2013 00:27

Jana Remkova: já ještě jím i naklíčenou čočku, salátý, řepu, celer, jsem taky jako koza na výletě:-D, ale musela jsem, zase začal tlak lítat nahoru a měním životosprávu od piky, nechci nic brát na tlak, večer sním česnek bez chleba a tak se snažím, kila jdou dolů, ale snad to přežiji, to maso bych si ale hned dala:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 23:46

Naděžda Votáhlová: Nadi moc prosím, to už stačí. Andrea se nemusí naparovat, Andrea holt umí a to se jí rozhodně nedá upřít. Mnohokrát jsem vařila její recepty a její nápady jsou k nezaplacení. ;-)

Naděžda Votáhlová

31. 5. 2013 23:33

1974andrea: Dovolila jsem si povšimnout, že i vaše komentáře jsou zde velice přínosné.. krom toho, že se akorát napařujete jako slepice na smetišti, když vás někdo chválí, tak sama pochválit nikoho neumíte, ale jak je někde nějaký humbuk, tak to se hned přidáte, tak se také pozná charakter člověka ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 23:06

varilamyskakasicku: no, jsem na tom zhruba o 2 kg lépe a taky proto jím to "kozí menu":-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

31. 5. 2013 23:05

Jana Remkova: to já teď všechno dělám, už se mi podařilo sundat 5 kg za 2 měsíce, nejím přílohy - jen saláty i z čočky, vše možné, kg letí dolů, tohle je jak vyšité na to, co bych mohla, uložím si to, díky:-K:-K:-K;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 22:57

varilamyskakasicku: Ten "nevábný salát", jak se tady taky někdo zmínil je z hlávkového zelí, mírně spařeného, ředkviček a zelené cibulky, dochucený citrónem, medem, solí a pepřem. A taky pokapaný olivovým ojelem a ikdyž možná nevypadá, je skvělý:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

31. 5. 2013 22:55

Jani, to se Ti moc povedlo:-p polykám, dala bych si, ta zelenina k tomu je super, uložím si, ráda bych to zkusila někdy:-p;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 22:54

Holky díky. Já jsem právě proto přidala hned, když jsem tady recept dala přidala to video. Je to tam myslím dobře ukázáno i pro trdla, jako jsem já:-). Kdo by chtěl třeba zkusit, určitě mu to hodně pomůže:-)

Naděžda Votáhlová: Už ok, ano??:-) Děkuji;-)

senky senky

31. 5. 2013 22:03

rebeka::-D:-D:-D:-D:-D toho jsem si plně vědoma:-D:-D:-D

rebeka rebeka

31. 5. 2013 22:02

senky: to se načekáš:-D:-D:-D

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rump steak rump steak recept rump steak recepty příprava rump steaku hovezí rump steak recepty rump steak příprava rumpsteak rumpsteak recept recept na rump steak jak správně udělat steak kuřecí steak na bylinkách příloha ke steaku hovězí rump steak recept bylinky na steak co je rump steak hovězí steak na bylinkách recept rump steak steak recept bylinky na steaky jak spravne udelat hovezi steak

Suroviny: steak rump, olej olivový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rump steak v bylinkách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poW1