Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bušin borůvkový koláč na plech

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 7. 2013 15:05

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 898 kJ / 2 605 kcal
Bílkoviny66,04 g
Tuky86,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 826 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy384,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Stejné těsto používáme i na meruňky, hustě pokládané vypeckované višně i švestky, angrešt, rebarboru a vše, dle vaší fantazie.

Třeme čočkovitým nástavcem Heru, cukr, žloutky. Dále už jen vše metlami ručního šlehače - úžasně rychlé a snadné.

Pouze sníh vmíchat ručně + rozprostření na plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 8. 2023 07:44

:-)<3:yes::yes: parádní recept i foto :-K

casino casino

22. 8. 2017 13:56

Miquel:
My tady hrubou mouku máme:-p
Dnes jsem podle zmíněného rcp použil krupičku:yes:
No, posypka z hladké mouky mi ode dneška taky nechutná:-D

Miquel Miquel

22. 8. 2017 09:38

Hrubou mouku tady nemáme, na žmolenku jsem použil krupici, jako v tomto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/47267-jablecny-ko... z dvojnásobné dávky. Žmolenka z hladké mouky mi nechutná.

Halmiška

21. 7. 2013 16:11

:-K Děkuji za vysvětlení názvu "Buši"

:-KLibuše, Libuška /Libušin/ a z toho "Buši"

Paní Libušce díky za spoustu výborných receptů, které zde její manžel zvěčnil a doplnil krásnými fotečkami.:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 7. 2013 11:55

varilamyskakasicku: Musím tě trochu zklamat. Ne že bych neměl buchty a moučníky rád, to ne, ale to pravé pro mne je a to nerad přiznávám ovoce, zelenina a maso. Sladké rád dělám, peču a vymejšlím , hlavně pro ženu. Ta to zbožňuje a já zase mám rád jí a rád jí vyhovím a jsem spokojenej když je spokojená ona. Toť snad přináší doba soužití, kdy se nám blíží zlatá svatba.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 7. 2013 08:28

Marie64: BUŠA= Li BUŠE= moje manželka. Peče ona, já jsem ten pučmidrát pomáhající. Správnější a pravdivější by bylo: Maminky,maminky ovocný koláč. Ale už je náš. Jedna rodina HI HI.

Majka8

21. 7. 2013 00:45

Zítra jdu na borůvky,takže recept jsem uvítala:-K Jasný bodík:yes::yes::yes:

ivulinka ivulinka

20. 7. 2013 22:02

Upekla bych ... a jak ráda, ale borůvek spíš vůbec jak poskrovnu, tobě bodík za lákavou a vábivou fotku:yes:

Bibinka Bibinka

20. 7. 2013 20:59

Vašíku, věru pěkný koláč a pozdravuj Libušku;-) Mám stejný talíř jako vy;-) Máš 8.bod:yes:

spagetka spagetka

20. 7. 2013 19:30

Vašku, zrealizováno, přidávám fotečky. Samozřejmě jsem musela malinko upravit, dát diacukr na pečení, ale opravdu rychlé a mňamky :yes::yes::yes:

Jana Pá

20. 7. 2013 19:03

Je to jméno paní-manželky, autora receptu:-K

Halmiška

20. 7. 2013 18:55

Co znamená zkratka "BUŠI" ? Díky za odpověď.

pipre pipre

20. 7. 2013 18:53

Jéj, borůvkový koláč bych si dala!:-p:yes:+5

Jana Pá

20. 7. 2013 18:34

Včera jsem měla podobný koláč, takže mohu dát:yes::-p

spagetka spagetka

20. 7. 2013 17:34

Vašku, už je to v troubě, pak poreferuju ;-):-p:yes:
Marie64: jj, paní autora se jmenuje Libuše a tak ji zkráceně říká

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boruvkový kolač na plech cim vymazat plech čím vysypat plech borůvkový koláč koláč na plech vymazání plechu jak vymazat plech čím se vysypává plech cim vymazat a vysypat plech vymazaný plech borůvkový koláč recept koláče na plech vymazat plech boruvkový koláč bez žmolenky boruvkový koláč-recept cim vymazat plech na peceni mouka na vymazání plechu boruvkový koláč se žmolenkou top recepty sladke recepty borůvkový koláč rychly moučník na plech

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, mléko, tuk hera, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk hera, mouka hrubá, borůvky, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, cukr, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bušin borůvkový koláč na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXDJ