Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění za všechnu vaší námahu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby kynutí

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

30. 7. 2013 14:36

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 704 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny54,02 g
Tuky10,29 g
Vláknina30,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy368,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept z větší části vychází z receptu na domácí chleba bez hnětení, ke kterému mně navedla sestra (čímž ji zdravim ;)) Originál receptu je zde:

http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...

Já jsem jen přidal koriandr, více octa a maličko jiný poměr muk. A taky jsem oveřil postup pečení, za pomocí kvásku. Jde to úplně snadno a chleba je vyloženě exkluzivní!

Čas pečení se může poněkud lišit, v závislosti od trouby/teploty a materiálu použité nádoby! Uvádím časy odzkoušené se skleněnou nádobou. Chleba je obvykle hotový, pokud má kůrka pekně hnědou barvu. Troubu při pečení pokud možno neotvírat, ideálně otevřít jen kvůli sundání pokrývky, jinak ne.

Postup vypadá slozitě, ale realita je taková, že bez času kynutí a pečení, je potřeba jen cca 10 minut času na založení těsta, což se dá bez problému před odchodem do práce. A pak už jen pohlídat čas pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michelina

30. 7. 2013 15:39

Zajimave, diky, urcite zkusim! :yes: A co ten ocet, je nutny? Nemam ho rada, je dost veci, co nas prekyseluji....tak nac si pridavat jeste neco navic....pa a diky! Míša

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí kváskový chléb kváskový chléb bez hnětení domácí chléb pečený v kastrolu domácí kváskový chleba chleba bez hnětení z domaciho kvasku žitný chléb s droždím kváskový chleba bez hnětení recept na domaci kvaskovy chleba domácí chléb sušené droždí chleb ze suseneho drozdi kvásek na domácí chléb domácí chleba domácí chleba ve skleněné míse domácí chléb domácí chléb pečený pod pokličkou bez hnětení cuketka chleba bez hnětení chleba pečený v kastrolu domácí chléb bez hnětení domácí kváskový chléb recept kváskový chleba z domácí pekárny

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka grahamová, kmín drcený, koriandr, sůl, droždí sušené, kvásek, kvásek

TopRecepty.cz

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAn8