Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petuna

3. 3. 2018 19:30

Tento perník jsem dělala již po třetí a vždy je lepší a lepší ;-)

Bibinka Bibinka

3. 2. 2018 18:46

rori86: Rori, jsem moc ráda, že perník u Vás zdomácněl a děkuji, že jste ho upekla a vybrala si ho :yes:;-)

rori86

2. 2. 2018 16:20

Tenhle perník je úžasný,báječný prostě dokonalý.
Perník mi nikdy nechutnal,byla to vždycky suchá,vyschlá a nizounká placka.
Je to to už nějaký ten rok dozadu co jsem brouzdala netem a náhodou narazila na tento recept.Rozhodla jsem se ho vyzkoušet.
Přesto že jsem si u pečení přišla jak pejsek a kočička (pudink,marmoška,2 kypřidla...),výsledkem jsem byla nadšená.Všem nám moc chutnal,od té doby jiný nepeču.Moc děkuji za recept.Perník je vážně božský a anďelsky nadýchaný....:-):yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 1. 2018 19:22

besom: Besom, mám radost, že perník chutnal :yes: a děkuji, že jsi:-K ho vyzkoušela

besom

29. 1. 2018 15:44

Dělala jsem perník prvně a měla jsem strach, aby nebyl suchý, ale tenhle recept je perfektní. Byl výborný, nadýchaný a chutnal i našim chlapům, kteří jinak nejí nic, v čem není krém. I tchyně ho chválila, takže za mě :yes: Místo prášku do perníku jsem dala ještě jeden prášek do pečiva a vrchovatou lžičku perníkového koření.

Bibinka Bibinka

24. 1. 2018 16:19

mata3636: děkuji za vysvětlení:yes:

kollerka: Ano, dávají se oba prášky, jak do perníku, tak do pečiva a ať se povede:-K

mata3636 mata3636

24. 1. 2018 12:03

kollerka: nie, nie, kypriaci prášok do perníka nie je len korenie. do tohto receptu treba obidva - aj kypriaci do perníka, aj klasický prášok do pečiva

kollerka

24. 1. 2018 10:57

Dobrý den, moc prosím o radu....opravdu dávat dva kypřící prášky?? Není to moc? Nebo je tím práškem do perníku myšleno jen koření do perníku na ochucení?

Bibinka Bibinka

21. 1. 2018 16:40

Jana: Jani, to mě těší :yes: Já také jiný nedělám, zrovna se včera dojedl:-D

Jana

20. 1. 2018 20:07

Dělala jsem perník již dvakrát. Poprvé byl chuťově dobrý,ale suchý a drobivý. Přemýšlela jsem,čím by to mohlo být a napadlo mě,že jsem jej v troubě nechala dlouho.
Na druhý pokus jsem perník pekla kratší dobu a byl vláčnější. <3 Moc děkujeme za recept, jiný už dělat nebudu, přítelovi moc chutná. :yes:

Bibinka Bibinka

17. 1. 2018 09:53

Katka: Katko, děkuji za krásné ocenění receptu, moc mě to potěšilo :yes::-K

Katka

16. 1. 2018 11:48

Recept naprosto úžasný. Vždy jsem měla perník jako suchou tenkou placku. Ale tenhle bomba. Jiný se už u nás nedělá, jen tenhle, seslaný andělem :-):-K

Bibinka Bibinka

15. 1. 2018 09:48

jarka: Jarko, velmi jste mě potěšila a já děkuji, že jste ho upekla:yes:

jarka

13. 1. 2018 17:32

UDĚLALA JSEM HO ÚPLNĚ PŘESNĚ TAK, JAK JE PSÁN RECEPT A JE NAPROSTO DOKONALÝ. OPRAVDU!!!!:-K:-K<3<3:yes::yes:

Lenunka Lenunka

8. 1. 2018 22:34

Sudet: já jsem napodruhé už nedala ten prášek do pečiva, stačí ten do perníku, a bylo to lepší, nepotřebuje to tolik kypřidel:-), a peču jen z polohrubé mouky

1 9 10 11 12 13 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq