Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,01 g |
| Tuky | 299,77 g |
| Vláknina | 44,74 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 550 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 160-170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. K odměření surovin použijeme hrnek o objemu 250 ml.
Krok 2: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě (160-170 °C).
Krok 4: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 5: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 16 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 5 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 11 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 12 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1479)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám pořád
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?
Děkuju
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?
Dekuji a dobrou chut
jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
No, já bych toto pekl při 175°C
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji
Je prostě andělský
Opravdu nema žadnou chybu.
Hebká hustá čokoládová poleva
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Když mám po ruce, přidám kompotované meruňky, je to také moc dobré...