Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 745 kJ / 1 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,48 g |
| Tuky | 120,27 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 800 mg |
| Sodík | 546 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.
Krok 2: Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně snížíme množství sražených bílkovin a výsledný vývar se nám odmění krásně zlatou barvou.
Krok 3: Hlavně cibuli přeřízneme jen na půl a i se slupkou opečeme řezem do tmavě hněda.
Krok 4: Vše vložíme do většího hrnce a přidáme 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 lžičky soli a 3 snítky petrželové natě.
Krok 5: Zalijeme cca 4 l studené vody a pomalu táhneme na minimálním plamenu, přičemž sbíráme z povrchu „minimum“ vznikající sražené bílkoviny. Vývar necháme probublávat a nijak nemícháme s obsahem. Trpělivě bez poklice tzv. táhneme cca 7 hodin.
Krok 6: Poté vývar odstavíme, sebereme z povrchu vývaru většinu tuku a opatrně vyndáme obsah. Přes cedník a plátno přecedíme do jiného hrnce a vývar přivedeme opět do varu.
Krok 7: Z uvařené a lehce vychladlé oháňky obereme krásné a lahodné kousky masa, opatrně překrájíme příčně přes svalovinu a vložíme do polévky.
Krok 8: Dochutíme solí, kouskem nakrájené vařené mrkve a podáváme s velmi tence krájenými domácími nudlemi, které si uvaříme zvlášť a po vložení do talíře je přeléváme vařícím vývarem.
Krok 9: Sypeme jemně posekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 15. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar z hovězí oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnp2
Moje poznámka
Vývar z hovězí oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnp2
Nejnovější recepty
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 12 hodinami
Špízy z bůčku
Přidáno před 12 hodinami
Závitek plněný sýrem a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 13 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šumavský závitek
MIKIKE před 47 minutami
Krůtí prsa zapečená se zeleninou
alca2 před 58 minutami
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 3 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 9 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 9 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 10 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 10 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí vývar,
vývar z oháňky,
hovězí vývar recept,
hovézí oháňka,
hovězí oháňka cena,
hovězí oháňka recept,
hovězi ohanka recepty,
silný hovězí vývar,
silný hovězí vývar recept,
recept na hovězí vývar,
recept hovězí vývar,
jak udělat hovězí vývar,
vývar z opečené oháňky,
polevka z hovězí ohaňky,
polivka z hovezi ohanky,
recepty-hovězí oháňka,
luxusní hovězí vývar,
polívka z ohaňky,
vývar hovězí,
ohanka
Suroviny:
oháňka hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
nať petrželová,
sůl,
olej olivový
Komentáře (43)
V Kauflandu na chodbě je též řeznictví, oháňky tam mají stabilně, ale kilo stojí 179 Kč!! Cena minulý týden.