Broskvové čatní
Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte si pikantní sklenici léta, která okoření nejedno jídlo!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,53 g |
| Tuky | 3,05 g |
| Vláknina | 34,83 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 275,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastrůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet a šťávu z citronu.
Krok 2: Vše vaříme, dokud se nám tekutina nezredukuje, aby čatní bylo hustější a suroviny tak napůl rozvařené. Trvá to asi tak 25-30 minut.
Krok 3: Můžeme dochutit a slít do skleničky. Do vypotřebování uchováváme v lednici.
Zveřejněno 17. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXPA
Moje poznámka
Broskvové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXPA
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 37 minutami
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 49 minutami
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 3 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 3 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 4 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 4 hodinami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 5 hodinami
Tématické fráze:
broskvove chutney,
co s úrodou broskví,
chutney z broskví,
chatni z broskví,
broskové čatní,
recept broskvové chutney,
broskvové chatni,
čatni,
čatní z třešní,
domácí broskvové čatní,
čatní recept,
broskovové čatní,
chutney broskvove,
co s velkou úrodou broskví,
rozvařené broskve,
broskvove recepty,
broskové čatný,
broskové chutney,
broskové čatní recept,
recepty na catny
Suroviny:
broskve,
jablko,
česnek,
cibule,
cukr,
koření hřebíček,
skořice,
kardamom,
zázvor čerstvý,
citron,
ocet jablečný,
kmín drcený
Komentáře (10)
Jsem moc ráda, že čatní chutnalo, my jsme ho ztrestali taky u kuřecího a děkuji, že jsi ho udělala
Jani, ty česneky tam máš 2x, asi překlep ne?
Jo a asi bych tam stříkla tabasco, ale to jedině po ochutnání, tím si nejsem jistá. Zrealizuju.