Panna cotta s jahodovou omáčkou
Panna cotta je jemný dezert ze smetany se želatinou, který můžete dochutit nejrůznějšími omáčkami nebo ovocem. V tomto případě jej doplníme omáčkou z rozmixovaných jahod. Před plněním můžete potřít skleničky lehce olejem pro snazší vyklopení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 138 kJ / 1 228 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,45 g |
| Tuky | 76,50 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 253 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 114,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty.
Krok 3: Směs nalijeme do formy nebo menších skleniček, které naplníme jen do čtvrtiny. Necháme 5-6 hodin ztuhnout v lednici.
Krok 4: Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme.
Krok 5: Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.
Zveřejněno 25. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 22 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 20 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 21 minutami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 32 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 40 minutami
Dortová lízátka
ToQua před 57 minutami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 58 minutami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 1 hodinou
Tvarohová štola
Ba30@ před 2 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na panacotu,
nejlepší recept na panacotu,
jahodova panacota,
panacota s jahodami,
jahodova panna cotta,
formičky na panacotu,
panna cotta s jahodovou omačkou,
recept na panakotu,
jahodová omáčka na panacotu,
jahodova panacotta,
jahodová panna cota,
omáčka na panacotu,
jahodová pannacota,
směs na na panacotu,
panacotta z mascarpone,
panna cotta jahodová,
panna cotta jahodová,
recepty na panacotu,
recept na pana cotu,
recept na pannacotu
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko,
cukr krupice,
ztužovač želatinový,
jahody
Komentáře (8)
Do hrnce dáme smetanu, mléko a ihned přidáme cukr. Přimícháme želatinový ztužovač a vyšleháme metličkou.
Má se ta smetana s mlékem přivést k varu? :) Děkuji za odpověď
Dávám ti 1. vítací bodík