Postup přípravy
Krok 1: Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme.
Krok 2: Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky.
Krok 3: Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ).
Krok 4: Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Moje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 13 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 2 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 2 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 2 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 2 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 2 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 2 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Tataráček
magdalenka před 2 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 2 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
václavková smaženice,
babicovy dobroty recepty 3.10.2013,
václavková,
dobroty z václavek recept,
vaclavky upravovat,
václavky toxin,
monin.cz,
rybí podpňovka
Suroviny:
houby václavky,
máslo,
sůl,
kmín celý,
cibule,
hořčice,
feferonka,
zelenina
Komentáře (9)
Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.