Suroviny
Porce: podľa množstva húb
Postup přípravy
Krok 1: Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme.
Krok 2: Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky.
Krok 3: Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ).
Krok 4: Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Moje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 16 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 19 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 minutami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 22 minutami
Zelná polévka
Kajkajak před 58 minutami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 1 hodinou
Residential Properties
ResidentialProperties před 1 hodinou
Katův šleh po mém
Adams-alena před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 1 hodinou
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 2 hodinami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 2 hodinami
Surimi salát
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
václavková smaženice,
babicovy dobroty recepty 3.10.2013,
václavková,
dobroty z václavek recept,
vaclavky upravovat,
václavky toxin,
monin.cz,
rybí podpňovka
Suroviny:
houby václavky,
máslo,
sůl,
kmín celý,
cibule,
hořčice,
feferonka,
zelenina
Komentáře (9)
Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.