Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou. Podáváme ji s knedlíkem nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 265 kJ / 1 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,93 g |
| Tuky | 141,97 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 6,90 g |
| Sacharidy | 26,05 g |
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda. Krok 3: Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme cibuli dozlatova. Krok 4: Přidáme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Krok 5: Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 6: Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení kontrolujeme. Je-li třeba, podlijeme znovu vývarem nebo vodou. (V této fázi je možné použít pomalý hrnec a připravovat pokrm v něm.) Krok 7: V rendlíku osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce restujeme. Krok 8: Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špekem a okurkou. Krok 9: Necháme krátce provařit. Krok 10: Dochutíme podle potřeby solí a zjemníme kouskem čerstvého másla. Krok 11: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eyzm
Moje poznámka
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eyzm
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 9 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 9 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 10 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 11 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 12 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 14 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 16 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 16 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 16 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 17 hodinami
Tématické fráze:
kluci v akci,
znojemská omáčka kluci v akci,
znojemská pečeně,
koblihy kluci v akci,
kluci v akci recepty,
hovězí krk kluci v akci,
recepty kluci v akci,
znojemska hovezi pecene,
znojemska pecene recept,
telecí maso kluci v akci,
telecí maso recepty kluci v akci,
hovězí maso kluci v akci,
znojemska kluci v akci,
kluci v akci znojemská,
hovězí kližka recepty kluci v akci,
kluci v akci- videorecepty,
kluci v akci hovězí líčka,
pepřová omáčka kluci v akci,
hovězí líčka kluci v akci,
hovězí znojemská
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina uzená,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
okurky sterilované,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí,
máslo
Komentáře (51)
A také dělám s větším množstvím omáčky, jsme omáčkoví.
Opravdu výborný recept
Jestli nevadí, přidám foto.
děkuju všem za komentíky
Tak nějaké takové pérečko si vždycky vyříznu z kližky,to je také parádní žraso,když se to povede hezky prošpikovat
Víš co? Nech tam ty podobný, ať vybíraj, no ne?