Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 624 kJ / 2 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,73 g |
Tuky | 48,13 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 398,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ingrediencí se udělá těsto, rozdělí se na 2 poloviny.
Krok 2: Rozválí se a na těsto se posype strouhanka a dá se náplň - jablíčka, skořice a cukr. Mohou se dát i hrozinky a oříšky.
Krok 3: Pak se těsto zavine a potře bílkem a dá se na vymaštěný a posypaný plech a dá se péci na 180°C. Po upečení se pocukruje.
Zveřejněno 16. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0jj
Moje poznámka
Jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0jj
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 15 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečné záviny,
jablečný závin bez kynutí,
jablečny závin s práškem do pečiva,
jablecny zavin z prasku do peciva,
top recepty zavin,
recept na jablečný závin,
jablečný závin recept,
top recepty záviny,
recepty jablečné záviny,
top jablečný závin,
jablecny zavin top recepty,
jablecny zavin testo,
top jablecne zaviny,
kynutý jablečný závin,
recept strudl,
strouhanka do strudlu,
co se dá dát do štrůdlu,
štrůdl se strouhanka,
jablečný štrůdl strouhanka
Suroviny:
mouka hladká,
tuk rostlinný,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
mléko,
strouhanka,
jablko,
skořice,
cukr,
rozinky
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.