Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské brambory

Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

12. 12. 2013 13:51

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 168 kJ / 1 713 kcal
Bílkoviny19,04 g
Tuky138,49 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,10 g
Sacharidy91,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Stoletá kuchařka, kde je uváděn již v roce 1910.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarda Kadic jarda Kadic

15. 12. 2013 13:49

1974andrea: Andrejko,dnes došlo na tvoje brambory;-) původně měla být sekaná,ale mamka pohrdla:-O Tak jsem udělal toto a můžu říct,že i já , masožravec jsem si pochutnal.Akorát jsem si k tomu ohřál jednu nožičku párku a mamka si nahoru dala strouhaný parmezán.Určitě jsem to nedělal naposledy:yes::yes::yes::yes: foto je v rubrice “co dnes uvařit“.

1974andrea 1974andrea

14. 12. 2013 12:45

Moc všem děkuji za komentíky a hodnocení:-K. Někdo zná, někdo snad pozná, jak jsou dobré;-)

Dana61

13. 12. 2013 12:57

Andrejko, jsou to prostě božské brambory:yes::-D já dávám i trochu mleté papriky:-D další variantu dělám s pórkem místo cibule a také moc dobré;-)

duchacek

13. 12. 2013 12:12

Znám dělám ale že se to jmenuje zrovna vídeňské tak toteda NE.:-p:-K:-):yes::yes::yes:Jak píše spagetka a ostatní musíme obnovovat staré recepty.:-!:-!:-))

Majka8

13. 12. 2013 01:42

1974andrea:Recept znám,podědila jsem ho po babičce,je to neskutečná mňamka:-pa ani nepotřebujeme maso,dokážu se tak nacpat,že jsem na prasknutí...dělám doma často,jen nevím,proč mně nenapadlo nafotit a dát do topek recept,asi proto,že je to okamžitě sežráno:-))navíc neumím tak hezky nafotit,ode mně by to byl naprostý propadák,foto dělá hodně.

tejaja tejaja

12. 12. 2013 21:13

Za zemiakmi aj do pekla :-D a tieit vyzerajú neskutočne dobre :-D:yes: Andrejka, díky :yes:;-)

magdalenka magdalenka

12. 12. 2013 20:31

Ani ja nepoznám tieto zemiaky, je to krásny recept.
A skvelé, že si ho objavila v starej kuchárskej knihe.:-K:yes:

savlinka savlinka

12. 12. 2013 18:44

ANDY určitě příště tak brambory uvařím:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

12. 12. 2013 18:42

1974andrea:Andrejko, tak takhle přesně dělám základ na šťouchané brambory, jen dávám víc cibule, slaninu anglickou a bez smetany. Máme je rádi, tak 7.bod:yes:

Irrena Irrena

12. 12. 2013 18:07

Tohle by mohl manžel jíst každý den, ani maso by nepotřeboval;-):yes:

BUBAK BUBAK

12. 12. 2013 17:51

to zkusím moc to dobře vypadá dala bodík:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 12. 2013 17:42

Štíhlý:ale to není porce pro jednu osobu;-):-D:-D

1974andrea 1974andrea

12. 12. 2013 17:29

Štíhlý:Jen nemějte strach, my doma na gauči neležíme, tak si můžeme dopřát ;-)

Štíhlý

12. 12. 2013 17:23

:-)Teda dámy, nejsem příznivcem tvrdých diet ale vy si teda dáváte do těla. To vám fakt nestačí brambory jen tak? to musíte do sebe cpát tolik kalorií zbytečně. Budete jako koule.:-O

JanaB1

12. 12. 2013 16:19

Také je dělám, jsou moc dobré.:yes:

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z brambor brambory recepty top recepty z brambor brambory recept brambory můžeme vařit zelené brambory recept z brambor recepty na brambory recept na brambory přílohy z brambor recepty s brambor recepty brambory recept brambory vídenké brambory zapečené brambory s hermadurem videňské recepty vydenske brambory co z brambor recepy z brambor jak uvarit brambory

Suroviny: brambory, slanina, cibule, smetana na vaření, petrželka zelená, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Vídeňské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm7L