Briošky - klasický francouzský recept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,54 g |
Tuky | 208,86 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,26 g |
Sacharidy | 310,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2021 06:33
Cheetah79: Děkuji, jsem ráda, že se recept osvědčil
26. 4. 2021 00:25
Z tohoto těsta jsem dělala mazanec, samozřejmě množství upravila a přidala další ingredience, těsto jsem v lednici nechala dokonce dvě noci. Byl výborný! Toto těsto je opravdu velmi chutné
8. 1. 2014 15:56
Tak toto jsem přehlídla Mám moc ráda takové pečivo, i když bych se na ně neměla ani podívat
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
8. 1. 2014 15:07
zizala: Jarka, skús si dať na Veľkú noc na rez baránka alebo mazanca údenú šunku...dobrota
8. 1. 2014 15:02
tejaja: U nás se zase k některým polévkám (kulajda, bramboračka) jedl koláč s ovocem nebo sladké vdolky. Já jsem ale měla spíš na mysli to, že v Americe prý není jako běžný sortiment obyčejná slaná houska, naprostá většina pečiva je tam sladká. A na to sladké pečivo si běžně dávají šunku, sýry a pod. To nám nechutná.
8. 1. 2014 15:00
jarda Kadic: Jaroušku žeby? Myslíš, žeby zvládli aj chlieb s masťou a lekvárom, ktorý nám ako deťom nesmierne chutil?
8. 1. 2014 14:58
tejaja: Terezko,tak se prihlašte jako 51 americký stát
8. 1. 2014 14:45
zizala: neviem, či je to americký štýl, ale u nás sa každú Veľkú noc podáva šunka, klobása, údený bôčik a pod, o ktorých nikto nepochybuje, že sú slané, s mazancom, Zemplínskym koláčom, baránkom....ktoré sú jednoznačne sladké a to už dlhé generácie
8. 1. 2014 14:45
jarda Kadic: Jiný kraj, jiný mrav
8. 1. 2014 14:32
zizala: S tím “americkým stylem“ máš svatou pravdu, když mě navštívila dcera kamaráda z Floridy a k párku místo hořčice upřednostnila malinovou marmeládu,šel jsem do kolen a zajistil jí přednost na WC.A představ si-zbytečně
4. 1. 2014 09:08
Taťka: Na sladký moučník si položit nebo namazat něco slaného, to je americký styl. Ale nám nevyhovuje
4. 1. 2014 05:11
Vynikající jsou po rozříznutí potřené máslovým, sýrovým krémem podle chuti s taveným sýrem nebo Nivu a plátke salámu.
3. 1. 2014 12:51
To by mě moc chutnalo. Žádné krémy, žádná šlehačka, zkrátka paráda. Uložila jsem si a určitě vyzkouším
3. 1. 2014 11:18
Jo, to můžem
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 18 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 4 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 21 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 26 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Další recepty
Tématické fráze: briosky francouzská brioška sladká brioškové těsto recept na briošky briošky recept brioška francouzske briosky brioška recept francouzská brioška slané briošky francouzská brioška s krémem těsto na briošky briozky recept briosky sladke briosky recept brioška briošky slané brioškové těsto recept briošky sladké briozka
Suroviny: droždí čerstvé, voda, mouka hladká, cukr krystal, sůl, vejce, máslo, máslo, máslo, vejce, voda
Briošky - klasický francouzský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjXL
14 názorů