Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
Krok 3: Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
Krok 4: Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Moje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 8 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 8 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 7 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 7 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 7 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 7 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 8 hodinami
Jablkový perník
collins před 9 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 11 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 13 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
žirafi,
brýdová recepty,
zirafi housky,
peceni brydove,
bulky ze suseneho drozdi,
recepty brýdová,
peceni brydova,
brydová recepty cz,
dorty pro žirafi,
pani bridova,
žirafí dort,
žirafí maso,
recepty paní brýdové,
recept na housky žirafky,
maso ze žirafi,
tygri bulky,
žirafí maso recepty,
pečení brídova,
recepty z kynuteho těsta bulky,
brydova žirafí houstičky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
droždí,
mouka rýžová,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené
Komentáře (12)