Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
Krok 3: Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
Krok 4: Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Moje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Nejnovější recepty
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 20 minutami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 14 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 16 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 8 minutami
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 34 minutami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 1 hodinou
Krůtí guláš
akalina1 před 3 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 12 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 14 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 14 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 14 hodinami
Tématické fráze:
žirafi,
brýdová recepty,
zirafi housky,
peceni brydove,
bulky ze suseneho drozdi,
recepty brýdová,
peceni brydova,
brydová recepty cz,
dorty pro žirafi,
pani bridova,
žirafí dort,
žirafí maso,
recepty paní brýdové,
recept na housky žirafky,
maso ze žirafi,
tygri bulky,
žirafí maso recepty,
pečení brídova,
recepty z kynuteho těsta bulky,
brydova žirafí houstičky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
droždí,
mouka rýžová,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené
Komentáře (12)