Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 330 kJ / 4 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,45 g |
| Tuky | 258,85 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 2,22 g |
| Sodík | 788 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 425,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků.
Krok 2: Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček (průměr cca 9 cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou část těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvaru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku.
Krok 3: Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10 minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15 cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvaru rolády a nechám vychladnout.
Krok 4: Připravím si krém. Uvařím klasický puding-mléko s pudingovým práškem. Vychladím hotový puding.
Krok 5: Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudingu, je dobré i samotný puding po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla.
Krok 6: Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený "roztok", do zbylé 1/4 dám zelený "roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy.
Krok 7: Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zamotám. Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Moje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 37 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 38 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 40 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 40 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 51 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
housenka z rolady,
rolada housenka,
housenka jako dort,
velká červená housenka,
roláda jako housenka,
velké housenky foto,
housenky,
dort ve tvaru housenky,
vyroba dortu housenka,
červená housenka,
housenka,
černá housenka,
černé housenky,
malá černá housenka,
malé černé housenky,
dort housenka,
velká zelená housenka,
housenka roláda,
velká housenka,
velká černá housenka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo zelené,
piškoty,
čokoláda na vaření,
lentilky,
pendrek,
bonbóny jahodové,
jahodová marmeláda
Komentáře (11)
Jé to jste vůbec nemusela vymazávat, pro mě to byla krásná slaná variace mé sladké housenky!!!!
...to měl být pokus o fftip, autorce se omlouvám
Obrázek vymazán
Dnes jsem se registrovala kvůli panence, u které jsem varnu dělala podle recepisu z toho to portálu. Housenku jsem vytvořila mnohem dříve, chtěla jsem jí vložit jen jako foto pro inspiraci, jen jsem nějak nepřišla na to kam a tak jsem jí vložila stejně jako panenku, ale bez recepisu.
Omlouvám se tedy všem, kteří to vidí jako chybu!
Zájemcům též pošlu podrobný postup
přitom housenka je fajn. Škoda...