Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 002 kJ / 4 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,43 g |
Tuky | 263,85 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 6,32 g |
Sůl | 15,22 g |
Sacharidy | 381,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny uložíme do pekárny v pořadí:
Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program "kynutá těsta" vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm. Krok 2: Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla). Krok 3: Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce. Krok 4: Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut. Krok 5: Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.
Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program "kynutá těsta" vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm. Krok 2: Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla). Krok 3: Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce. Krok 4: Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut. Krok 5: Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunkový brioškový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ppV
Moje poznámka
Šunkový brioškový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ppV
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 4 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 14 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
brioškový chléb,
plněný brioškový věnec,
brioškový chléb recept,
šunkový copy,
brioskovy chleba,
apetit plněné chlebové kousky,
věnec s mozzarelou a bazalkou,
brioškový chléb mouka,
věnec s bazalkou a mozzarelu apetit,
chlebový brijoškový věnec,
kynuty venec s mozzarellou apetit,
kynuty venec s mozzarelou,
plňený brioškový věnec apetit,
apetit recepty na chleba,
apetit recepty na chleba
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
máslo,
mléko,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
vejce,
cukr,
šunka,
sýr mozzarella,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (16)
Je dobrý i ke snídani druhý den