Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dr. Voštěpův chleba

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 1. 2014 09:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 564 kJ / 1 808 kcal
Bílkoviny57,25 g
Tuky9,68 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy363,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kůrka je křupavá, a chleba přesto měkký. Druhý den kůrka svou křupavost ztratí, chleba je výborný minimálně 4 dny (zjišťováno na pro tyto účely odloženém krajíci )

Chleba je lehounký, voňavý, sytící a má úžasnou chuť.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jozka 2

4. 2. 2014 16:13

davno,pekavali sme chleba doma a pamatam si,ze po vybrati ho mamka kazdy bochnik potrela rukou zmacanou vo vode,moze byt aj slana voda a potom sa zakrili bochniky obrusom do vychladnutia z toho cesta,ked sa piekol chlieb urobili sa aj 4 posuchy tzv.poplanky este teple sa vo vnutri pomazali maslom,no to bola dobrota.

cathleen cathleen

4. 2. 2014 08:28

Izzizbizi, janek53: :-D:yes:

janek53 janek53

3. 2. 2014 22:24

Perfektní, už mám nachystanou další bigu. Snad stihnu vyfotit:-p

Izzizbizi

2. 2. 2014 20:45

cathleen: Já ho upekla a je báječný!!!! Skvěle voní a ta křupavá kůrka je úžasná. Určitě budu péct pravidelně. :yes:

cathleen cathleen

31. 1. 2014 08:27

:-) jsem zvědavá, kdo na něj najde odvahu....když jsem ho dělala podruhé, měl dojet syn se ženou a prckem. Tož jsem zadělala z 1,5 dávky, víc se do mého litiňáku nevejde. Upekla, děcka ochutnaly, pak znovu, a "zbytek" si vyprosily s sebou domů. Ani kůrčičku jsme s manželem neoblízli! :-D

jarka skrobakova

30. 1. 2014 18:05

:yes::yes::-K krásný

maiva maiva

30. 1. 2014 16:34

Moc pěkný chleba:-p+:yes:

cathleen cathleen

30. 1. 2014 08:31

yossi: :-) jasně, dělávám. Ale tenhle chleba má v sobě vody hodně (i proto tak hezky vyskočí a je okatý) a peču ho v rozehřátém litinovém hrnci s pokličkou - tam se zapaří sám.
Ti, kdo vyzkouší péct třeba na kameni nebo bobrovkách, by si hrnek s vodou do trouby dát měli.

cathleen cathleen

29. 1. 2014 20:42

Werdula: droždí čerstvé, z kostky ;-)

Werdula

29. 1. 2014 20:24

Vypadá báječně, jen se chci zeptat, to drozdiz čerstvé nebo sušené:-D

Patricie

29. 1. 2014 18:49

:-KMoc pěkný:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2014 17:15

:-K:-p:yes:

Dana61

29. 1. 2014 14:49

nádherný chlebíček:yes::-D ale, kdo to má všechno stíhat mi asi neprozradíš viď? nicméně tisknu;-)

yossi

29. 1. 2014 13:34

Keď vyhrievaš trúbu daj tam do plechového hrnčeka, alebo misky 2dcl vody. Keď je v trúbe dosť pary, chlieb má krásne lesklú kôrku, lebo škrob z múky sa v pare rozpustí. Samozrejme vtedy ho nezakrývaj.

senky senky

29. 1. 2014 11:16

Už chci vidět, jak u nás takový chleba vydrží 4 dny:-D:-D asi stejně jako u Vás :-D:-D vyzkouším na víkend:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dr.voštěpův chleba recept na chleba litinový hrnec na pečení chleba recepty ze zbylého chleba chleba fifty fifty dr.voštěpův pečení chleba top recepty chleba recept ze zbylého chleba recept chleba dr,voštěpův chléb recepty z litinové ho hrnce recepty na chleba zbyly chléb rwcepty zbylý chléb recept krupava kurka na chlebu chleba s bigou bigu na chleba bigu na chleba chleba v litinové domaci chleb do truby

Suroviny: voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, droždí, voda, droždí, mouka hladká, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Dr. Voštěpův chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Njy8