Hruška v kabátku

Suroviny na 1 porci jednu hrušku

pěkně zralé hrušky
rozválené lístkové těsto
skořicový cukr
vejce na potření
zavařenina
zmrzlina
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.

  2. Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.

  3. Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.

Poznámka od kuchařky

Na porci jsem počítala jednu hrušku.

Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý :)

Komentáře k receptu Hruška v kabátku

Tématické fráze: tncz nova levné recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky 9.2.2014 tncz nova levné recepty ládi hrušky 9.2.2014 tncz recepty ladi hrusky recepti ládi hrušky lada hruška recepti tncz recepty hruška tncz nova tncz nova levné recepty ládi hrušky kuchařka koblížky láďa hruška video tncz nova levné recepty ládi hrušky langoše- větrník tncz nova levné recepty ládi hrušky koblížky tncz nova levné recepty ládi hrušky video tncz nova láďa hruška recepty láďa hruška tncz tncz nova levné recepty ládi hrušky zmrzlina tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny tncz nova hruška recepti od hrusky recepty lada hruska houby