

Hruška v kabátku
Suroviny na 1 porci jednu hrušku
- pěkně zralé hrušky
- rozválené lístkové těsto
- skořicový cukr
- vejce na potření
- zavařenina
- zmrzlina
- šlehačka
Postup přípravy receptu
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.
Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.
Poznámka od kuchařky
Na porci jsem počítala jednu hrušku.
Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruška v kabátku
-
RubyRom: Ahoj Romi, díky za pochvaly
však já tě taky znám, hlavně tvoje inspirativní dobrotky
-
Jani , máš super recepty, znám Tě ze skupin na fb , pro mne jsi jednička !
( romcavaza ) -
Nejen určitě dobré, ale krásné i na koukání, to se ti hezky povedlo
-
mňam
-
Moc pěkné. Já bych si hned dala Jani
-
zizala: A překvapilo mně, jak je to jednoduché
a moc dobré, takže nevím, jestli k biatlonu nebudu dělat další
-
Hezky sis hrála
-
Dobrý nápad a určitě by mi to i chutnalo
+1