Čočkovka na kyselo - vegan

Suroviny

300 g čočky
2 cibule
2 stroužky česneku (prolisovat)
1 balení marinovaného tofu
1 hrst petržele kudrnky
mouka pohanková (kukuřičná nebo špaldová)
1 lžíce šťávy z citrónu
sůl
pepř
majoránka
ocet
olej
kousek řasy Kombu (cca 2cm)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vaříme v hrnci v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru společně s řasou, která dodá potřebné minerály a zajišťuje lepší stravitelnost čočky. Až čočka změkne řasu vyndáme. Nakrájenou na drobné kousky jí můžeme přidat zpět k čočce, ale není to nutné.

  2. Připravíme si cibulovou jíšku. Nakrájíme si cibuli nadrobno, osmažíme na oleji a zasypeme moukou. Vzniklou jíšku přidáme do hrnce s čočkou, což nám polévku zahustí.

  3. Tofu si opražíme do lehce zlatavé barvy, přidáme do hrnce s čočkou, přihodíme pokrájenou petržel kudrnku, prolisovaný česnek a promícháme.

  4. Nakonec dosolíme, přidáme ocet dle chuti, lžíci citrónové šťávy pro lepší trávení železa z čočky, majoránku, případně trochu koření do polévky. Promícháme a necháme cca 5 minut probublat. Na talíři můžeme ozdobit plátkem papriky.

Komentáře k receptu Čočkovka na kyselo - vegan

Tématické fráze: dietni cockovka paprika amy stravitelnost paprik stravitelnost čočky vegan čočka čočka a stravitelnost cockovka domaci čockovka čočka na kyselo a mořská řasa vegan co k cocce čočka recept vegan recept čočkovka čočkovka recept