Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Moje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 13 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 41 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 57 minutami
Borůvkové řezy
Luciksch před 1 hodinou
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 2 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 5 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 6 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 6 hodinami
Tématické fráze:
klobásové rohlíčky,
klobasova kolecka k vinu,
klobasove pagačky,
slovenské pagáče,
klobásové placky,
klobásové pagáčiky,
pagace,
pagáčik,
škvakové pagáčová,
klobaskove pagace,
jednoduché klobásy,
klobasova,
klobásová směs na pivě,
klobásové,
slane pagače s klobasou,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáč recepty,
jak spracovat škvarky recepty,
jak zamrazit klobásy,
pagačiky so sýrem
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
klobása uzená,
sádlo,
vejce
Komentáře (31)
Pikantní škvarkové pagáče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
Budem rada, ak vyskúšaš.
Jedny lákavější než druhé
(šrucha je malá, medvedí cesnak zmizol, václavky ešte ďaleko...