Grilování zeleniny

babkalenka Kuchařka: babkalenka

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

zeleninová směs (i mražená)
mrkev
červená paprika
cuketa
celer
brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Předehřát troubu na 250°C, vložit zeleninu včetně brambor, nakrájených třeba na čtvrtky, nebo malé,vše promícháme s kořením a pokapeme olejem.

  2. Osolíme, podlijeme jen po dně, ne víc.

  3. Pečeme asi 15 minut pod poklicí do okamžiku, kdy zelenina zavoní! Odklopit poklici, nechat rychle vychladit.

  4. Položit na misku ke grilování a nechat opéct. Je měkká, nerozpadá se a velice chutná.

Poznámka

Syrová zelenina na grilu byla pro nás tvrdá a není tak chutná. Po této se jen zapráší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilování zeleniny

  • bofinka bofinka

    Kdyz griluji zeleninu, polozim ji na rost grilu, bez predvarovani a pouzivani tacku. Mrazenou zeleninu bych nikdy nedavala na gril, maximalne uvarila na pare, ci rychle oblansirovala ve vode. Naopak, treba cerstve lilky a cukety, predem nasolone a nechane alespon pul hodiny vypotit, lze po ugrilovani a naslednem vychlazeni velice dobre zamrazit, protoze obsahuji malo vody a po rozmrazeni jsou temer jako cerstve ugrilovane.

    Odpovědět

  • babkalenka babkalenka(neregistrovaná)

    Nechci nikomu vnucovat mou zkušenost, takto grilovanou zeleninu vyžadují naši mladí a že jich máme. Dokonce chutná i manželovi, který o zeleninu nestojí.Musí se to umět, přesně vychytat doby, to pečení je skutečně rychlé,Stačí 2 lžíce vody u čerstvé zeleniny, u mražené žádnou nedávám a zelenina do sebe pod poklicí nasákne vůni bylinek. Kouř z grilu také až tak zdravý není, takže zeleninu pouze zatáhne, opeče do křupava a lehce provoní. Nestihne ji vysušit. Určitě jste dobrá kuchařka, máte zájem !

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já nechci nějak zpochybňovat recept, ale zeleninu z grilu jsem nikdy neměla tvrdou nebo málo chutnou. Musí se grilovat zvolna, aby stihla změknout tak akorát a dobře ji ochutit, např. bylinkami. Pak nemá chybu a jakékoliv předpékání a předváření je podle mne zbytečné ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zelenina po takejto úprave je skutočne výborná, chrumkavá, v žiadnom prípade nie mäkká. Da som si baklažán, cuketu, špargľu, jarnú cibuľku a zemiaky. Výborné. :yes: Díky za recept.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: grilování zeleniny grilovaná zelenina z trouby grilovaná mražená zelenina zelenina do trouby zelenina z trouby mražená zelenina na grilování grilování zelenina grilovani mrkve grilovaná mražena zelenina recept mražená grilovaná zelenina grilovaná zelenina top recepty recepty na grilování grilování mražené zeleniny mrazena zelenina na gril recepty pro troubu grilování recepty grilovaná zelenina zelenina na gril grilovana zelenina mražená zelenina na grilu grilování mrkev