Suroviny pro 12 kusů
hrnek = 250 ml
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 768 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,36 g |
Tuky | 69,86 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 88,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto zaděláme v domácí pekárně.
Krok 2: Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků.
Krok 4: Každý dílek roztáhneme prsty do čtverce, na ten položíme tři půlky švestek a cípky těsta mezi švestkami přitiskneme k sobě.
Krok 5: Utvoříme jakýsi šáteček, který vložíme do důlku v maffinovém plechu, který jsme vyložili papírovým košíčkem nebo čtverečkem pečicího papíru.
Krok 6: Povrch briošek potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25 minut.
Krok 7: Upečené briošky vyjmeme z plechu, necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vyxo
Moje poznámka
Briošky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vyxo
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 11 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 11 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 25 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 3 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 5 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 5 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 5 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 5 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 5 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 5 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí birošky s pudinkem,
recept na briošky,
recepty se švestkami,
jak se peče v maffinovém plechu,
tncz nova,
briošky,
top recepty- briošky,
perníková brioška
Suroviny:
mléko,
vejce,
tuk hera,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí,
švestky,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (24)
danielle 72: děkuji