Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 636 kJ / 3 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,95 g |
Tuky | 171,16 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 458,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme obě mouky a špetku soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažným mlékem.
Krok 2: Necháme vzejít kvásek, přidáme vejce, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, lžíci rumu a vlažnou vodu, zaděláme vláčné těsto, které necháme 40 minut kynout.
Krok 3: V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, 110 g třtinového cukru a 2 lžíce mléka, zahříváme dokud se cukr nerozpustí, pak přidáme skořici.
Krok 4: Vymažeme si sádlem bábovkou formu.
Krok 5: Z vykynutého těsta vyválíme obdélník (tloušťka 1 cm), nakrájíme čtverečky, z kterých tvarujeme kuličky.
Krok 6: Kuličky namáčíme ze všech stran do vlažné polevy a rovnáme do formy, každou vrstvu posypeme nasekanými mandlemi.
Krok 7: Bábovku necháme na teplém místě 30 minut kynout.
Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 40 minut dozlatova. Špejlí zjistíme, jestli je bábovka upečená. Necháme vychladnout a potom vyklopíme.
Zveřejněno 6. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opičí bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G25Q
Moje poznámka
Opičí bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G25Q
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 14 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 15 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 7 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 9 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 11 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 12 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 12 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 12 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 12 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
opičí máslo,
opice druhy fotky,
opičí chlieb recept,
opičí chleba,
opičí chléb recept,
opici chleb,
bábovka z kuliček,
scribbler.cz,
monkey bábovka,
opice z těsta,
http//scribbler.cz/jidlo,
top recepty opičí chleba,
opiči chleb-monkey bread,
obsah cukru babovka,
opici tvarohová bábovka,
opici ruka,
bábovka recepty,
recepřt na opičí máslo,
opičí máslo bez cukru,
bábovka z kuliček recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
kvasnice,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
voda,
mléko,
rum,
máslo,
cukr třtinový,
mléko,
skořice,
mandle sekané
Komentáře (9)
scribbler.cz/jidlo-2/monkey-bread-americky-opici-chleb/
My ho krájíme klasicky jako bábovku, těsto je i druhý den měkké a vláčné s příchutí karamelu a mandlí.