Nakládané houby paní hajné ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: týden Houby 0 názorů

Suroviny

3 kg houby
2 ks menší cibule
1 ks mrkev
2 ks ostrá paprika (kozí roh)
bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičné semínko
kopr
voda
ocet
cukr
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Houby (hříbky různých druhů, lišky, ryzce, suchohřiby, atd. – vše známé a hlavně jedlé tvrdé druhy) 20 minut pokrájené na větší kousky (svaří se) povařím v osolené sladkokyselé vodě (více kyselejší).

  2. Sbírám pěnu a pak scedím a důkladně propláchnu studenou vodou.

  3. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule (nálev dělám kyselejší). Vařím cca 15 minut.

  4. Do skleničky na dno naskládám cibuli na kolečka, očištěnou mrkev na kolečka a kozí roh, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře. Na to naskládám povařené zchladlé houby. Vrstvy prokládám kolečky cibule a kozím rohem. Na vrch přidám ještě kolečko cibule. Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj.

  5. Sklenici řádně uzavřu a sterilizuji na 80°C 25 minut.

  6. Poté sklenice s houbami uložím do chladu a temna.

  7. Po týdnu jsou připravené ke konzumaci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládané houby paní hajné ze „Šlajfu“

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: nakladane houby nakládané houby v octě nakládané houby recept nakládané ryzce recept na nakládané houby houby nakládané v octě nakládané lišky nejlepší nakládané houby recept nakladané houby nakladane ryzce recept houby nakládané recept na nakladane ryzce nakladane suchohřiby nakládané ryzce recepty nakládané houby recepty nejlepší recept na nakládané houby recepty nakladane houby recepty na nakládané houby nakladane houby top recepty nakládané hříbky