Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 128 kJ / 2 660 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,00 g |
| Tuky | 232,75 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 908 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 17,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.
Krok 2: Touto směsí potřeme porce kapra a opět obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako přílohu lze podávat brambor, bramborový salát, nebo zeleninový salát.
Zveřejněno 3. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Moje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 16 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 40 minutami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 54 minutami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 1 hodinou
Klobásníky
Krista56 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 3 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 3 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 3 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit kapra,
pikantní kapr,
kapr na hořčici,
pikantní kapr bez kúže,
pikantní smažený kapr,
jak zbavit kapra kůže,
kapr recepty za studená,
zbavení kapra kůže,
kapr hořčice,
kapr na studeno,
upravy z kapra,
kapr v hořčici,
kuchařka: janadorazinova,
kapr obaleny v horcici,
pikantní smažení kapr,
recepty na kapra,
marinovaný kapr za studena recept,
salát fantazia,
úprava pikantního kapra,
jak upravovat kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
olej,
hořčice,
olej,
šťáva citronová,
pepř,
sůl
Komentáře (13)
musím kapra zbaviť kože? My ju totiž máme radi
A dá sa tento recept použiť aj pri pstruhovi?
Môj partenr je rybár=máme plnú mrazničku aj kaprov aj pstruhov+ iných druhov rýb a mne už dochádza fantázia, ako ich upraviť. A to mám Jihočeskou rybařskou kuchařku!