Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 128 kJ / 2 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,00 g |
Tuky | 232,75 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 17,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.
Krok 2: Touto směsí potřeme porce kapra a opět obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako přílohu lze podávat brambor, bramborový salát, nebo zeleninový salát.
Zveřejněno 3. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Moje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kounický kotlet
Kajkajak před 2 minutami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 37 minutami
Plněné papriky
Rebeca před 38 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 1 hodinou
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 1 hodinou
Koprová omáčka
Elis_131 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 2 hodinami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 3 hodinami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit kapra,
pikantní kapr,
kapr na hořčici,
pikantní kapr bez kúže,
pikantní smažený kapr,
jak zbavit kapra kůže,
kapr recepty za studená,
zbavení kapra kůže,
kapr hořčice,
kapr na studeno,
upravy z kapra,
kapr v hořčici,
kuchařka: janadorazinova,
kapr obaleny v horcici,
pikantní smažení kapr,
recepty na kapra,
marinovaný kapr za studena recept,
salát fantazia,
úprava pikantního kapra,
jak upravovat kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
olej,
hořčice,
olej,
šťáva citronová,
pepř,
sůl
Komentáře (13)
musím kapra zbaviť kože? My ju totiž máme radi
A dá sa tento recept použiť aj pri pstruhovi?
Môj partenr je rybár=máme plnú mrazničku aj kaprov aj pstruhov+ iných druhov rýb a mne už dochádza fantázia, ako ich upraviť. A to mám Jihočeskou rybařskou kuchařku!