Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 91 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 0,22 g |
Vláknina | 1,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,86 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Moje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 53 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
chlebové placky,
placky z chlebového těsta,
chlebová placka recept,
chlebová placka,
placky z chleba,
křupavé chlebové placky,
pečené chlebové placky,
suché placky,
chlebové placky pečené v troubě,
chlebovy posuch,
placka z chlebového těsta,
recept na chlebové placky,
křupavá chlebová placka,
nominal recepty,
knackebrot recept,
dietní chlebová placka recept,
chlebovy osuch,
pohankove placky na sucho,
placky ze suchého chleba,
recept na dietní chlebové placky
Suroviny:
nominal bezlepková směs,
droždí,
voda,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (8)
"(běžná mouka může obsahovat až 80% lepku)"
No to by tedy bylo parádní lepidlo
Chybička se vloudila, asi
Nemá být, že běžná mouka může obsahovat až 80% lepku z bíloviny v mouce obsažené?
Směs obsahuje hodně škrobů a tato navíc i pohankovou vlákninu.
Placky mi ve výsledku chuťově připadly tak asi jako něco mezi topinkou a bramborákem. Chutnaly dospělým i dětem. Návštěva si pomlaskávala.
Samozrejme, dnes existuje množstvo receptov na všelijaké inovované lángoše, tie pôvodné sa podávali v domácnostiach napr, na raňajky, keď sa piekol chlieb.
V recepte však autorka cesto nenecháva kysnúť, tak mám obavy, že placky budú hutné.
Péct nasucho nebo jen na tukem potřené pánvi je úplně jiné. Tak jsem smazila i gözleme - měly hnědé puchýře (oči), ale mastné nebyly ani náhodou.
Kdo chce, musí si vyzkouset, co mu bude vyhovovat (chutnat).
http://www.toprecepty.cz/recept/21161-staroceske-c...
Pokud se nepletu (místní Slovenky určitě pomůžou