Plitvický štrúdl
Kynuté těsto je tentokrát zaděláno pomocí sušeného droždí a se zakysanou smetanou. Jemná chuť těsta se tak skvěle spojí s makovou a tvarohovou náplní, ve které najdete také brusinky. Tak vyzkoušejte tento na chuť bohatý štrúdl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 020 kJ / 6 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,23 g |
Tuky | 283,77 g |
Vláknina | 77,50 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 878,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplně: mletý mák zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Po odstavení vmíchejte oba druhy cukru a rozinky.
Krok 2: Zvlášť vymíchejte tvaroh s vejcem a cukrem. Dále přijdete nabobtnalé brusinky a na závěr zahustěte náplň krupicí.
Krok 3: Mouku promíchejte s droždím, práškem do pečiva, cukrem a solí, přidejte smetanu, vejce, olej a vlažným mlékem dle potřeby zadělejte vláčné těsto. Pod utěrkou či fólií ho nechte vykynout a poté z něj vypracujte na pomoučněném válu obdélníkový plát, který pomyslně rozdělíte na 4 pruhy (viz postup).
Krok 4: Do středních dvou naložte pomocí cukrářského sáčku makovou nádivku (vynechte mezi pruhy rozestup) a vše překlopte jedním volným bokem. Hranou dlaně zvýrazněte uprostřed prohlubeň (žlábek), vyplňte ji tvarohovou náplní a vše překryjte z druhé strany zbylým volným těstem.
Krok 5: Okraj plátu založte pod nohavici, celou přeložte na plech s papírem a povrch potřete olejem a pak vodou. Po dokynutí závin upečte při 180 °C dorůžova (cca 20-30 minut). Zchladlý poprašte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plitvický štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq7Q
Moje poznámka
Plitvický štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq7Q
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 1 hodinou
Bábovka...
Marcela0123 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 3 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 3 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
plitvický závin,
chorvatský štrůdl,
štrůdl s drozdim,
maková náplň do štrůdlu,
štrůdl z chorvatska,
štrúdl,
zajímavé recepty,
plitnicky štrůdl,
štrudl chorvatsko,
recept na chorvatsky štrůdl,
štrůdl ze sušeným droždím,
maková náplň s krupicí,
mlsarna recepty,
pravý štrůdl,
az recepty,
práce se sušeným droždím,
štrůdl se sušeným droždím,
plitvický makový závin,
jablečný závin krok za krokem,
měkký štrúdl
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
sůl,
smetana zakysaná,
vejce,
olej,
mléko,
mák mletý,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
rozinky,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
brusinky sušené,
krupice,
olej,
voda,
cukr moučkový
Komentáře (13)