Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Mrkvová halva (Gajar ka halwa)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 2. 2015 01:42

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 514 kJ / 2 274 kcal
Bílkoviny43,03 g
Tuky68,40 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,00 g
Sacharidy357,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Aby se vám mawa nepřipekla je vhodné použít kvalitní hrnec s tlustým 3-vrstvým dnem. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+J-9pT6oL....

V žádném případě nezkoušejte udělat mawu z odstředěného mléka apod.

V Indii se mawa prodává již hotová a vypadá jako sýr. Mawa je základem téměř všech indických sladkostí.

Ghee pomáhá aby se mrkev nepřipálila a dodává desertu máslové aroma.

Halwa se jí většinou teplá jako desert po večeři.

Často se během svátků zdobí jedlým "alobalem" z čistého stříbra.

V Indii mají mrkve tmavší barvu a tudíž ji na Západě indičtí kuchaři občas přibarvují potravinářským barvivem http://3.bp.blogspot.com/-LXERleIHfsc/Us_c6YvP8PI/...

Toto je nejtradičnější nejekonomičtější recept na mrkvovou halwu, kvůli dlouhé době přípravy mnoho lidí volí kratší cestu jako je sušené mléko, mawa z ricotty nebo mascarpone, kondenzované mléko, mikrovlná trouba atd.

Tento recept je však nejautentičtější, nejklasičtější a nejlevnější.

http://www.ecurry.com/blog/wp-content/uploads/2011...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

5. 2. 2015 09:11

cathleen: To mě napadlo, proto jí vysvětluju, že Podobné recepty slouží k něčemu jinému, že stačí dát odkazy na ghí a moučkový cukr do poznámky k receptu ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 2. 2015 08:52

zizala, tejaja: myslim, že recepty dala do podobých sama autorka této halvy - kvúli výrobě ghí a mletí krystaloveho cukru na moučkový, které tady v receptu použila ;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

5. 2. 2015 08:28

zizala:Jarka, tiež som sa divila:-O Už je to preč. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

5. 2. 2015 07:49

Proč jsou v podobných recepty, které s tímto receptem nemají pranic společného - ghí a moučkový cukr :-O:-? Odkazy na použité suroviny se mohou dát do poznámky. Do podobných patří něco jiného ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: halva recept carrot halwa recept mtkvova halva mrkvová chalva recept na indická halva vyroba mawu gadžár ka halva indická mrkvová halva halva recepty gajar indicky dezert khoya příprava recept halwa indická indicky dezert mrkvová chalva indický mrkvový dezert mrkvova chalwa indická mrkvová chalva mletí mrkve halva výroba výroba halvy recept gadžár ka halva

Suroviny: mrkev, mléko plnotučné, cukr krystal, ghee, kardamom, ořechy

TopRecepty.cz

Mrkvová halva (Gajar ka halwa)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nolE