Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

26. 2. 2015 15:05

Suroviny

Porce: 120 g zhotoveného produktu

Nutriční hodnoty

Energie2 657 kJ / 635 kcal
Bílkoviny43,79 g
Tuky48,88 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 503 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy4,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se šmakounem jsem ještě nikdy nic nedělala.

Ze zvědavosti jsem zapátrala na internetu, kde jsem se dočetla, co to vlastně šmakoun je, kde a za kolik kč se prodává a recept na jeho domácí přípravu, na kterou přidávám odkaz.

Recept jsem si vylepšila o koření a bylinky a v konečné fázi jsem zjistila, že je to chuťově vlastně skoro stejné, jako vařené bílky v mikrotenovém sáčku.

Do pravého šmakouna to bude mít asi hodně daleko, ale pro zajímavost tady recept přidávám.

http://www.studentpoint.cz/280-jak-na-to/14034-ude...

http://www.smacker.cz/co-je-smakoun/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2017 22:28

Majda Sedláčková: omlouvám se za opožděnou odpověď,delší dobu jsem tady nebyla:-(
Majdi,nemohu odpovědět s přesností.Tento můj experiment má určitě do pravého šmakouna hodně daleko.Ale na 200g odhaduji cca10 bílků:-)

Majda Sedláčková

3. 1. 2017 20:14

muzu se zeptat koliikvajecnych bilku budu potrebovat na 200 g šmakouna ?

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 3. 2015 16:09

1974andrea:Andrejko,podle fotek na které jsem se v prohlížeči dívala to vypadá jako nějak lisované bílky:-)Asi budu muset toho pravého šmakouna koupi,ať vím,jak vlastně chutná;-):-))

magdalenka:Magdalenko,děkuji za tip na další využití zbylých bílků.Určitě také udělám:yes:Zatím jsem zbylé bílky využívala nahttp://www.toprecepty.cz/recept/33421-muffiny-bilk...

Děkuji za zájem,komentáře a hodnocení:-K
Komentář s odkazem na povídky z Labužníku od"casina"který nijak nesouvisel s mým receptem jsem nechala odstranit:-)

MajaV

2. 3. 2015 16:33

hosta::yes:

hosta hosta

2. 3. 2015 15:58

Ňufinka: Casino se jistě umí obhájit sám, nepotřebuje zastánce, určitě často někomu šlápl na malíček, protože je jízlivý provokatér;-) - ale co provedl proboha tobě, že tak dštíš síru už u druhého receptu:-D Tentokrát je to trochu mimo, ne? A když už - tak prosím bez hrubek:-));-) Pokud jsi taková(ý) kuchař(ka), proč nás o něco neobohatíš? A mj. - paní Anna určitě experimentovala, což je jí ke cti:-D

Ňufinka

2. 3. 2015 15:30

casino:
ty si asi hodně velký experimentátor, my jsme kuchaři/ky a myslím si že paní Anna neexperimentovala, ale zkusila recept..bohužel ty asi neumíš číst a proto nevíš co se psalo v předešlích komentářích... nedívím se že tě z labužníka vyhodily, když místo chvály jen shazuješ lidi!!!!

casino:

casino:

pipre pipre

27. 2. 2015 13:41

:yes::yes::yes:+

radiator radiator

27. 2. 2015 09:41

Drahuško, super nápad a někdy, až zbydou bílky vzykouším:yes::-K

radiator radiator

27. 2. 2015 09:39

casino: Už dlouho jsem se tak nenasmála;-):-D Super článek, máš talent na psaní;-)

1974andrea 1974andrea

26. 2. 2015 23:28

No teda, je to zajímavé Drahuško;-):yes: Já myslím, že šmakoun budou asi bílky vařené bez přidaného tuku a nějak lisované, aspoň mi to tak přijde.

magdalenka magdalenka

26. 2. 2015 22:17

Drahuška, ja bielky zvyknem aj našľahať, osoliť, na oleji opečiem tenké " palacinky", nakrájam prúžky - dávam ako vložku do polievky, napr. špenátovej, cibuľovej...
To len tak uvádzam, keby si nevedela čo s ďalšími bielkami...:-))

zizala zizala (moderátorka)

26. 2. 2015 22:03

Skvělý nápad :-p:yes:

zuzun

26. 2. 2015 21:29

Anicko, diky, zkusim tu folii do hrnce, mam nejake opravdu male kastrulky. Smakoun, pro me osobne, nema tak dobrou chut jako vajecne bilky, je jim jen podobny. Urcite si tento recept vyzkousim doma, ty zloutky narvu treba do buchty nebo livancu. Asi pouziju tu metodu v sacku, o ktere pises, je jedno, jestli to bude placaty jako smakoun, nebo jinyho tvaru. Smakouna jsem koupila kvuli nizkym kaloriim a tem bilkum, ale radsi si udelam skutecne 100% bilky:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 2. 2015 21:04

magdalenka:Magdalenko děkuji:-K
Když mám přebytek bílků,tak je dám do mikrotenového sáčku,který maliko uvnitř vytřu olejem,pro pozdější snadnější vyklopení ze sáčku.Sáček pořádně zauzlíkuju a slabým varem vařím v hrnci,dokud bílky neztuhnou.Čas je různý cca 6-15minut.Záleží na počtu bílků.Pak bílky nasekám a dávám do pomazánky,nebo posypu náplň v masové roládě.Na řezu to pak vypadá velice hezky:-)
Netušila jsem že je to něco,jako šmakoun:-))

zuzun:Toho oleje na vytření hrnce není moc,bílky nenacucnou.Ale příště,až budu zase tohle dělat,tak raději ten hrnec vyložím mikrotenovou folíí,kterou maličko potřu olejem.Určitě to poté půjde z hrnce snadněji vyklopit.
Tady se mi stalo,že se kousek bílku více přichytil a při vyndávání z hrnce se trošku natrhnul:-)
Abych řekla pravdu,nevím,jak chutná kupovaný šmakoun,jen vím,že ta cena je opravu hodně vysoká:-/
Pokud bych ho připravovala na sladko,myslím si,že by se do syrových bílků mohla lehounce vmíchat nějaká dobrá marmeláda,nebo džem,či sirup.
Ale je potřeba,aby ten vnější hrnec byl menších rozměrů,aby měly bílky vrstvu vysokou alespoň 2-3cm;-)
Zuzun tu pánvičku bych nedoporučovala.Myslím si,že tam by se bílky spíš"spekly".Chce to tu vodní lázeň.Tam se bílky krásně provaří a ztuhnou:yes: Zkušenosti s MWT nemám:-)

zuzun

26. 2. 2015 19:58

Nacucaji ty bilky ten olej? Delat smakouna doma je urcite levnejsi, a lze si vybirat prisady; i na sladko, jsem zklamana z merunkovyho smakouna (suchy a mdle chuti). Slo by to na panvicce bez tuku a pomalu, jako omeletu? A samozrejme v mikrovlnce...:-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí šmakoun šmakoun jak vyrobit jak vyrobit domací šmakoun jak vyrobit šmakoun jak si doma vyrobit šmakoun šmakoun z bílků jak si vyrobit šmakouna váha bílku šmakoun z bílků postupy šmakoun výroba jak vyrobit šmakouna jak vyuzit bilky vařený bílek jak vypadá šmakoun šmakoun na sladko kolik váží bílek jak si vyrobit šmakoun co s vaječným bílkem zbylé bílky co s prebytem bilu

Suroviny: vejce, petržel, pepř citronový, sůl, olej

TopRecepty.cz

„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2lz