„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Suroviny
Porce: 120 g zhotoveného produktu
Nutriční hodnoty
Energie | 2 657 kJ / 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,79 g |
Tuky | 48,88 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 4,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Se šmakounem jsem ještě nikdy nic nedělala.
Ze zvědavosti jsem zapátrala na internetu, kde jsem se dočetla, co to vlastně šmakoun je, kde a za kolik kč se prodává a recept na jeho domácí přípravu, na kterou přidávám odkaz.
Recept jsem si vylepšila o koření a bylinky a v konečné fázi jsem zjistila, že je to chuťově vlastně skoro stejné, jako vařené bílky v mikrotenovém sáčku.
Do pravého šmakouna to bude mít asi hodně daleko, ale pro zajímavost tady recept přidávám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2017 22:28
Majdi,nemohu odpovědět s přesností.Tento můj experiment má určitě do pravého šmakouna hodně daleko.Ale na 200g odhaduji cca10 bílků
3. 1. 2017 20:14
4. 3. 2015 16:09
magdalenka:Magdalenko,děkuji za tip na další využití zbylých bílků.Určitě také udělámZatím jsem zbylé bílky využívala nahttp://www.toprecepty.cz/recept/33421-muffiny-bilk...
Děkuji za zájem,komentáře a hodnocení
Komentář s odkazem na povídky z Labužníku od"casina"který nijak nesouvisel s mým receptem jsem nechala odstranit
2. 3. 2015 16:33
2. 3. 2015 15:58
2. 3. 2015 15:30
ty si asi hodně velký experimentátor, my jsme kuchaři/ky a myslím si že paní Anna neexperimentovala, ale zkusila recept..bohužel ty asi neumíš číst a proto nevíš co se psalo v předešlích komentářích... nedívím se že tě z labužníka vyhodily, když místo chvály jen shazuješ lidi!!!!
casino:
casino:
27. 2. 2015 13:41
27. 2. 2015 09:41
27. 2. 2015 09:39
26. 2. 2015 23:28
26. 2. 2015 22:17
To len tak uvádzam, keby si nevedela čo s ďalšími bielkami...
26. 2. 2015 22:03
26. 2. 2015 21:29
26. 2. 2015 21:04
Když mám přebytek bílků,tak je dám do mikrotenového sáčku,který maliko uvnitř vytřu olejem,pro pozdější snadnější vyklopení ze sáčku.Sáček pořádně zauzlíkuju a slabým varem vařím v hrnci,dokud bílky neztuhnou.Čas je různý cca 6-15minut.Záleží na počtu bílků.Pak bílky nasekám a dávám do pomazánky,nebo posypu náplň v masové roládě.Na řezu to pak vypadá velice hezky
Netušila jsem že je to něco,jako šmakoun
zuzun:Toho oleje na vytření hrnce není moc,bílky nenacucnou.Ale příště,až budu zase tohle dělat,tak raději ten hrnec vyložím mikrotenovou folíí,kterou maličko potřu olejem.Určitě to poté půjde z hrnce snadněji vyklopit.
Tady se mi stalo,že se kousek bílku více přichytil a při vyndávání z hrnce se trošku natrhnul
Abych řekla pravdu,nevím,jak chutná kupovaný šmakoun,jen vím,že ta cena je opravu hodně vysoká
Pokud bych ho připravovala na sladko,myslím si,že by se do syrových bílků mohla lehounce vmíchat nějaká dobrá marmeláda,nebo džem,či sirup.
Ale je potřeba,aby ten vnější hrnec byl menších rozměrů,aby měly bílky vrstvu vysokou alespoň 2-3cm
Zuzun tu pánvičku bych nedoporučovala.Myslím si,že tam by se bílky spíš"spekly".Chce to tu vodní lázeň.Tam se bílky krásně provaří a ztuhnou Zkušenosti s MWT nemám
26. 2. 2015 19:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: domácí šmakoun šmakoun jak vyrobit jak vyrobit domací šmakoun jak vyrobit šmakoun jak si doma vyrobit šmakoun šmakoun z bílků jak si vyrobit šmakouna váha bílku šmakoun z bílků postupy šmakoun výroba jak vyrobit šmakouna jak vyuzit bilky vařený bílek jak vypadá šmakoun šmakoun na sladko kolik váží bílek jak si vyrobit šmakoun co s vaječným bílkem zbylé bílky co s prebytem bilu
Suroviny: vejce, petržel, pepř citronový, sůl, olej
„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2lz
19 názorů