Karamelkové mlsání
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 204 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 77,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 254,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.
Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.
Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2015 09:28
Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...
21. 8. 2015 21:07
Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?
16. 4. 2015 19:27
já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší
13. 4. 2015 08:08
senky:
12. 4. 2015 16:02
Taky jsem dělala, je super ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů
12. 4. 2015 09:09
Krásný recept
12. 4. 2015 06:53
Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku
11. 4. 2015 13:01
Co mi to děláš, když držím dietu
11. 4. 2015 11:28
danielle72: tak to je ještě suprovější. Díky za odpověď.
11. 4. 2015 11:22
yanull: Pravdu díš
11. 4. 2015 11:21
Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí +2
11. 4. 2015 11:17
11. 4. 2015 11:12
MarcelaPa: Děkuji Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě.
11. 4. 2015 11:06
Parádní recept
11. 4. 2015 11:03
To vypadá výborně a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat karamelové vlasy? Video předvede jednoduché zdobení, z dezertů pak snadno vytvoříme malá umělecká dílka
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: karamel postup karamelová mlsani karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska
Suroviny: cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
15 názorů