Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 204 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 77,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 254,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar.
Krok 2: Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a když se směs spojí, ihned odstavíme.
Krok 3: Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit. Zakryjeme víčkem a uchováváme v lednici.
Zveřejněno 11. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
Moje poznámka
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 9 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 20 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
karamelová mlsani,
karamel na cornflaky,
cornflaky košíčky,
rychlé sladké mlsání,
nugeta lada hruska
Suroviny:
cukr krystal,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (15)