Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 893 kJ / 12 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,99 g |
Tuky | 596,68 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 5,96 g |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 6,49 g |
Sacharidy | 1 422,62 g |
Postup přípravy
3/4 litru mléka
2 vanilkové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout. Zvlášť třeme změklé máslo s prosátým cukrem a po částech vtíráme vychladlý pudink.
Tip: přidejte lžící rumu. Krok 2: ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ:
1/2 litru sladké smetany
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
40 g škrobové moučky
Ve smetaně rozšleháme žloutky, cukr a vmícháme škrobovou moučku. Dáme do vodní lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne. Krok 3: POLEVA NA VĚNEČKY:
130-150 g moučkového cukru
1 lžíce horkého mléka
Prosátý moučkový cukr třeme s horkým mlékem, dokud není poleva hladká. Krok 4: KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I:
1 litr mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
6 vajec
Mléko svaříme s pudinky, cukrem a žloutky. Do vychladlého opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II:
10 dkg kostkového cukru
3 lžíce solamylu
250 ml mléka
20 dkg másla
Kostkový cukr nasucho upražit. Rozmíchat solamyl v mléce a vmíchat do karamelu. 2 minuty povařit a do prochladlého zamixovat 20 dkg másla. Krok 6: KRÉM DO BANÁNŮ:
5 dcl mléka
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g hrubé mouky
2 vejce
20 g jemného krystalového cukru
Ve 2/3 mléka svaříme moučkový a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a žloutky, vše smícháme a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Bílky s krystalovým cukrem ušleháme a zamícháme do horkého krému. Krok 7: ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky):
1/2 l vody
1 Hera
1/4 kg hrubé mouky
1 lžička PDP
6 vajec
Voda + Hera se uvede do varu, rychle se přimíchá mouka a stále mícháme, dokud se na dně kastrolu neudělá bílý povlak. Pak ještě mícháme 2 až 2 a půl minuty. Předělá se do mísy a do vlažného se PO JEDNOM zamíchá 6 vajec. Nakonec pr.do peč. Pořádně mícháme, až se nechytá vařečky. Pečeme v roztopené troubě na 200 °C přímo na plechu (nepodmazáváme) nebo na peč.papíru dozlatova.
Zveřejněno 24. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémy do odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rOY
Moje poznámka
Krémy do odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rOY
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 11 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
krem do věnečků,
vanilkový krém do věnečků,
krem do odpalovanych venecku,
krem do venecku z odpalovaneho testa,
pudinkovy krem do venecku,
vanilkový krém do větrníku,
krem do vetrniku,
žloutkové věnečky z odpalovaného těsta video,
odpalované těsto,
náplň do věnečků,
krém na venecky,
náplň do věnečku z odpalovaného těsta,
recept na odpalované těsto,
dort z odpalovaného těsta,
větrniky odpalovaného těsta,
krém do žloutkových věnečků,
krém do věnečků a větrníků,
pudinkový krém do větrníků,
pudinkovy krém na věnečky,
vanilkový krém se šlehačkou
Suroviny:
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
smetana sladká,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
mléko,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr kostkový,
solamyl,
mléko,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hrubá,
vejce,
cukr krystal,
voda,
tuk hera,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce
Komentáře (18)
Káva?
Hoďte očko do naší staré známé Sandtnerky, heslo Banány (u mě str. 361)
Káva do banánů? Já si je i tu a tam koupím (těžké doznání) a žádný z nich kávu neviděl. Ani v mých kuchařkách není.
Já a souhlasit? To bych přece nebylo já, že
*****
Pamatuji doby, kdy se větrníky dělaly podle norem...
Plnily se karamelovou šlehačkou a žloutkovou ŠLEHAČKOU
Karamelovou máte tady a naložte s ní, jak uznáte za vhodnéhttp://www.labuznik.cz/recept/karamelova-slehacka/ a ta žloutková je ze Základního krému se šlehačkou v poměru 1 : 1
http://www.labuznik.cz/recept/vanilkovy-cukrarsky-... (na TOP jsem našel taky jeden cukrák, ale dost mizerně napsaný)
P.S.
No a do banánů, do banánů už se nedává káva? Samozřejmě žádná instantní, ale poctivá pražená, mletá
Gggdysi se dávala...
Co se týče profiteroles, tak jsem vložení zvažovala, ale je to také na samostatný recept, který tu je ( a hezky rozepsán).
A parazitovat bez svolení cizími odkazy, to jsem rozhodně nechtěla.
Tyto krémy jsou opravdu jen ty základní, protože zde jsou pozitivní ohlasy, když je to všechno v jednom. (viz náplně do buchet a dortové krémy). Shrnout úplně vše nemohu, to je na samostatnou knihu, to je jasné.
Návrh: Já tady tu šlehačku "v kostce" smažu, je pravda, že je to pro laika absolutně zavádějící! Souhlasíte, Casino?
No podle toho jak je to napsáno, tak kdo nezná postup, tak neudělá...
Nechcete to trošku rozepsat? Třeba krok za krokem tak jak to děláte
...a profiteroles jsou taky z odpalovaného