Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Rychlé a plnohodnotné jídlo, které spojuje gnocchi, šťavnatou vepřovou panenku, lesní hříbky a výraznou sušenou šunku. Vše se krátce opeče, zalije smetanou a zapeče v troubě. Výsledkem je sytý pokrm s vyváženou chutí, vhodný pro běžný den i víkendové vaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

menší zapékací mísa 25 × 18 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 229 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny108,40 g
Tuky16,90 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,30 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na plátky, lehce opepříme (např. sečuánským pepřem) a poklademe několika snítky čerstvých bylinek. Necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu, aby se maso provonělo. Krok 2: Po odležení vyjmeme panenku z lednice a necháme ji alespoň 30 minut temperovat při pokojové teplotě. Teprve poté ji zprudka opečeme, aby se rovnoměrně propekla. Krok 3: Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Krok 4: Mezitím dáme vařit houby společně s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud houby nezměknou. Krok 5: Uvařené gnocchi rozprostřeme do menší zapékací misky. Navrch poklademe plátky opečené panenky, přidáme kousky kvalitní šunky, zasypeme vařenými houbami a vše zalijeme smetanou na vaření. Krok 6: Směs dochutíme solí a pepřem podle chuti, případně přidáme nasekané čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn). Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15–20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Zveřejněno 3. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak samozřejmě mimo sezónu dávám sušené. Někdy zbydou i nakladane :-)

No jo,ale kde vzít čerstvé hřiby?Mám akorát na mrazáku z loňské sezony!Za chvíli porostou májovky,tak snad nějaké najdu,je z nich moc dobrá omáčka!
:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
těstoviny s vepřovou panenkou, zapecene testoviny s panenkou, vepřova panenka s noky a hříbky, plátky z vepřové panenky zapečené s bramborem, s hříbky , mozzarellou a smetana, gnochi s hříbky, zapečené noky s panenkou, vepřové plátky s kukuřicí a gnochi, gnochy se smetanovou omáčkou a hříbky, recept zapečená vepřová panenka plněná sušenými rajčaty, veprova panenka s lečem, gnočchi s hříbkama, gnochi s vepřovou panenkou, zapecene gnochi, vepřova panenka zapečená se smetanou, panenka se sušenými houbami, zapečená bramborové noky s panenkou, vepřová panenka zapečená se sušenými houbami a bramborami, gnochci s vepřovou panenkou, sušené gnocci, gnochi se smetanou a panenkou

Suroviny:
gnocchi, panenka vepřová, šunka, houba hřib, smetana na vaření, tymián, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu