Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Rychlé a plnohodnotné jídlo, které spojuje gnocchi, šťavnatou vepřovou panenku, lesní hříbky a výraznou sušenou šunku. Vše se krátce opeče, zalije smetanou a zapeče v troubě. Výsledkem je sytý pokrm s vyváženou chutí, vhodný pro běžný den i víkendové vaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

menší zapékací mísa 25 × 18 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 229 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny108,40 g
Tuky16,90 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,30 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na plátky, lehce opepříme (např. sečuánským pepřem) a poklademe několika snítky čerstvých bylinek. Necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu, aby se maso provonělo. Krok 2: Po odležení vyjmeme panenku z lednice a necháme ji alespoň 30 minut temperovat při pokojové teplotě. Teprve poté ji zprudka opečeme, aby se rovnoměrně propekla. Krok 3: Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Krok 4: Mezitím dáme vařit houby společně s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud houby nezměknou. Krok 5: Uvařené gnocchi rozprostřeme do menší zapékací misky. Navrch poklademe plátky opečené panenky, přidáme kousky kvalitní šunky, zasypeme vařenými houbami a vše zalijeme smetanou na vaření. Krok 6: Směs dochutíme solí a pepřem podle chuti, případně přidáme nasekané čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn). Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15–20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Zveřejněno 3. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rjK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak samozřejmě mimo sezónu dávám sušené. Někdy zbydou i nakladane :-)

No jo,ale kde vzít čerstvé hřiby?Mám akorát na mrazáku z loňské sezony!Za chvíli porostou májovky,tak snad nějaké najdu,je z nich moc dobrá omáčka!
:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
těstoviny s vepřovou panenkou, zapecene testoviny s panenkou, vepřova panenka s noky a hříbky, plátky z vepřové panenky zapečené s bramborem, s hříbky , mozzarellou a smetana, gnochi s hříbky, zapečené noky s panenkou, vepřové plátky s kukuřicí a gnochi, gnochy se smetanovou omáčkou a hříbky, recept zapečená vepřová panenka plněná sušenými rajčaty, veprova panenka s lečem, gnočchi s hříbkama, gnochi s vepřovou panenkou, zapecene gnochi, vepřova panenka zapečená se smetanou, panenka se sušenými houbami, zapečená bramborové noky s panenkou, vepřová panenka zapečená se sušenými houbami a bramborami, gnochci s vepřovou panenkou, sušené gnocci, gnochi se smetanou a panenkou

Suroviny:
gnocchi, panenka vepřová, šunka, houba hřib, smetana na vaření, tymián, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu