Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 036 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,90 g |
Tuky | 27,35 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 205 mg |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 8,53 g |
Sacharidy | 20,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2015 06:59
prosciuto: ne, nemám.
15. 5. 2015 19:30
Nemáte pocit, že je to tak trochu nepodarený Segedínsky guláš?
15. 5. 2015 13:30
mmm: však to píšu níže - že raději peču na pečícím papíře. Pro jistotu.
Myslím, že na téma hlíník - kyselé potraviny to už tady stačí, máte-li potřebu pokračovat, založte diskuzi. Ráda si počtu také
Myslím, že na téma hlíník - kyselé potraviny to už tady stačí, máte-li potřebu pokračovat, založte diskuzi. Ráda si počtu také
15. 5. 2015 13:27
Ona má ale nejspíš pravdu. Kdysi jsme zapomněli na hliníkovém plechu cosi se zapečeným zelím a po návratu z dovolené byly v plechu vyžrané dírky. Dřív byly hliníkové plechy příslušenství ke sporáku, šmejd to byl. Ani na povrchovou úpravu remosek bych se ale nespoléhala, aby jí to zelí o ten povrch nepřipravilo... Máme přeci všichni i jiné nádobí...
15. 5. 2015 13:20
Já jsem v jednom TV poředu viděla, že kuchař používal na zakrytí hodně namočený a vyždímaný papír na pečení. Vyzkoušela jsem a funguje to.
15. 5. 2015 12:50
yanull: ale alobal je čosi iné ako bežný hliníkový riad. má špeciálnu úpravu. Inak zdrojom hliníka je napr. aj čaj, kakao, čokoláda...a toho sa nikto nebojí. Takže ako sa vraví, všetko s mierou, Ani alobal nepoužívame denne.
15. 5. 2015 12:50
yanull: když jsem psala Remosku, sbírala jsem o ní (o přístroji) materiál, tak jsem se právě tohle info dočetla. Že ta jejich hliníková zapékací forma má povrchovou úpravu, aby nereagovala, že je potřeba ji čistit opatrněji, aby nebyla podrápaná a porušená....i tak, když peču v remosce něco kyselého (většinou to zelí), vkládám to na ostříhnutý pečící papír
15. 5. 2015 12:41
cathleen: Já z toho mám někdy v hlavě také chaos. Na jedné straně jsou nám doporučovány keramické nože, aby nedocházelo ke ztrátě vitamínů a až se zelenina takto nakrájí, tak se pak třeba zapéká v alobalu .
15. 5. 2015 12:36
yanull: vidíš, to mě nenapadlo - platilo to i u hliníkových remosek, i když ty, jak jsem se dočetla, jsou povrchově ošetřeny tak, aby s nimi kyselé potraviny nereagovaly.
15. 5. 2015 11:51
Toto jídlo také patří u nás k oblíbeným , proto boduji, +3. Ale do alobalu bych to nedávala. Zelí, byť vymačkané, se s hliníkem rádo nemá. A ani se kdysi nedoporučovalo ho vařit v papiňácích. Na ty dnešní, nerezové, se to zřejmě nevztahuje.
15. 5. 2015 11:28
Tohle beru
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 5 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 6 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zapečené maso se zelím vepřové maso se zelím vepřové maso na kysaném zelí veprove maso zapecene v zeli mleté maso s kysaným zelím vepřové maso pečené na kysaném zeli recepty do remosky z vepřového masa veprove maso na kyselem zeli maso s kysaným zelím zapečené vepřové s brambory a kysaným zelím zapecene mlete maso se zelim mleté maso na kysané zelí zapečené kysané zelí veprove maso na zeli zapečené vepřové maso vepřové s kysaným zelím maso zapečené se zelím veprove kysane zelí maso na kysaném zelí mleté maso zapečené se zelím
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, sádlo, paprika sušená pálivá, tymián, pepř mletý, sůl, bobkový list, kmín celý, smetana
Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ERK
26 názorů