Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso zapečené s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 5. 2015 09:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 036 kJ / 726 kcal
Bílkoviny93,90 g
Tuky27,35 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 205 mg
Sodík 3,46 g
Sůl8,53 g
Sacharidy20,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 5. 2015 06:59

prosciuto: ne, nemám.

prosciuto

15. 5. 2015 19:30

Nemáte pocit, že je to tak trochu nepodarený Segedínsky guláš?

cathleen cathleen

15. 5. 2015 13:30

mmm: však to píšu níže - že raději peču na pečícím papíře. Pro jistotu.

Myslím, že na téma hlíník - kyselé potraviny to už tady stačí, máte-li potřebu pokračovat, založte diskuzi. Ráda si počtu také;-)

mmm

15. 5. 2015 13:27

Ona má ale nejspíš pravdu. Kdysi jsme zapomněli na hliníkovém plechu cosi se zapečeným zelím a po návratu z dovolené byly v plechu vyžrané dírky. Dřív byly hliníkové plechy příslušenství ke sporáku, šmejd to byl. Ani na povrchovou úpravu remosek bych se ale nespoléhala, aby jí to zelí o ten povrch nepřipravilo... Máme přeci všichni i jiné nádobí...

JanaH

15. 5. 2015 13:20

Já jsem v jednom TV poředu viděla, že kuchař používal na zakrytí hodně namočený a vyždímaný papír na pečení. Vyzkoušela jsem a funguje to.

tejaja tejaja

15. 5. 2015 12:50

yanull: ale alobal je čosi iné ako bežný hliníkový riad. má špeciálnu úpravu. Inak zdrojom hliníka je napr. aj čaj, kakao, čokoláda...a toho sa nikto nebojí. :-) Takže ako sa vraví, všetko s mierou, Ani alobal nepoužívame denne. ;-)

cathleen cathleen

15. 5. 2015 12:50

yanull: když jsem psala Remosku, sbírala jsem o ní (o přístroji) materiál, tak jsem se právě tohle info dočetla. Že ta jejich hliníková zapékací forma má povrchovou úpravu, aby nereagovala, že je potřeba ji čistit opatrněji, aby nebyla podrápaná a porušená....i tak, když peču v remosce něco kyselého (většinou to zelí), vkládám to na ostříhnutý pečící papír;-)

yanull yanull

15. 5. 2015 12:41

cathleen: Já z toho mám někdy v hlavě také chaos. Na jedné straně jsou nám doporučovány keramické nože, aby nedocházelo ke ztrátě vitamínů a až se zelenina takto nakrájí, tak se pak třeba zapéká v alobalu :-O;-).

cathleen cathleen

15. 5. 2015 12:36

yanull: vidíš, to mě nenapadlo - platilo to i u hliníkových remosek, i když ty, jak jsem se dočetla, jsou povrchově ošetřeny tak, aby s nimi kyselé potraviny nereagovaly.

yanull yanull

15. 5. 2015 11:51

Toto jídlo také patří u nás k oblíbeným :-p:yes::-K, proto boduji, +3. Ale do alobalu bych to nedávala. Zelí, byť vymačkané, se s hliníkem rádo nemá. A ani se kdysi nedoporučovalo ho vařit v papiňácích. Na ty dnešní, nerezové, se to zřejmě nevztahuje.

jarda Kadic jarda Kadic

15. 5. 2015 11:28

Tohle beru :yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečené maso se zelím vepřové maso se zelím vepřové maso na kysaném zelí veprove maso zapecene v zeli mleté maso s kysaným zelím vepřové maso pečené na kysaném zeli recepty do remosky z vepřového masa veprove maso na kyselem zeli maso s kysaným zelím zapečené vepřové s brambory a kysaným zelím zapecene mlete maso se zelim mleté maso na kysané zelí zapečené kysané zelí veprove maso na zeli zapečené vepřové maso vepřové s kysaným zelím maso zapečené se zelím veprove kysane zelí maso na kysaném zelí mleté maso zapečené se zelím

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, sádlo, paprika sušená pálivá, tymián, pepř mletý, sůl, bobkový list, kmín celý, smetana

TopRecepty.cz

Vepřové maso zapečené s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ERK